Het kan voorkomen dat het slot op je voordeur of een raam steeds minder makkelijk te openen is. Dit kan verschillende oorzaken hebben! Denk bijvoorbeeld aan vorstschade aan de binnenzijde van het slot, erosie door vocht in de cilinder van het slot, andere vormen van slijtage, enzovoorts. Reden genoeg om het slot goed te onderhouden! In dit artikel lees je meer over het onderhouden van sloten, wanneer deze niet meer makkelijk open te draaien zijn.

Belang van onderhoud aan sloten

De kans op het afbreken van de sleutel is relatief groot, op het moment dat het slot niet goed open te draaien is. In zo’n situatie zal je altijd de hulp van een slotenmaker nodig hebben, om de buitensluiting op te lossen. Mocht je merken dat het slot niet meer goed draait, dan is het belangrijk om niet te veel kracht op de sleutel te zetten. Op die manier verklein je de kans op het afbreken van de sleutel iets. Zou je sleutel toch afbreken, dan zou je deze door een slotenmaker moeten laten verwijderen. Zelf een afgebroken sleutel verwijderen is vaak lastig en vergroot de kans op schade aan de cilinder.

Verschillende vormen van onderhoud

Er zijn twee vormen van onderhoud mogelijk, bij een slot die niet meer goed open te draaien is. Zo kun je ervoor kiezen om het slot in te smeren met speciale slotenolie. Deze olie is niet overal verkrijgbaar en daarbij niet veel beter dan WD40 in veel gevallen. Bij het gebruik van WD40 is het belangrijk om dit goed rondom de cilinder te spuiten. Naast WD40 of slotenolie, kan ook het vervangen van de cilinder een goede optie zijn. Het slot kan hierbij blijven zitten, mits je voor het juiste formaat cilinder kiest. Klik hier om hier meer over te lezen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *