Om inbrekers buiten de deur van je woning in Alphen aan den Rijn te houden, is een goede beveiliging van je ramen essentieel. Er zijn verschillende beveiligingsmogelijkheden, die hierbij kunnen helpen. In dit artikel lees je hier meer over! Vaak wordt bij het beveiligen van woningen voornamelijk naar de beveiliging van deuren gekeken. Dit is echter onverstandig, door het feit dat ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp bijzonder kwetsbaar kunnen zijn.

Op deze website vind je meer informatie over het beveiligen van woningen tegen inbrekers. Informeer ook eens bij slotenmakers in de buurt, welke mogelijkheden zij je kunnen bieden om inbrekers buiten de deur te houden.

Zorg voor goede raamsloten voor ramen in huis

Een goede beveiliging van je ramen begint bij het gebruik van de juiste raamsloten. Dit zijn sloten uit de categorie met bijzetsloten. Denk bijvoorbeeld aan insteek- en oplegsloten. Let bij de aanschaf van sloten goed op de beoordeling die SKG aan de sloten gegeven heeft. Een SKG***-beoordeling is de maximale rating, die aan raamsloten toegekend wordt. Het toont aan, dat de sloten een optimale weerstand bieden tegen de meest voorkomende inbraakvormen.

Hang een bewegingssensor in de buurt van je raam

Naast het gebruik van goede sloten op ramen, is ook het gebruik van een bewegingssensor aan te raden. De sensor kan verbonden worden aan een centraal alarmsysteem in huis. Op het moment dat de sensor bewegingen detecteert, wordt het alarm geactiveerd. Het alarmsignaal schrikt inbrekers af, omdat het de pakkans vergroot. Ook waarschuwt het omwonenden, die hulp van de politie in kunnen schakelen of zelf een kijkje kunnen nemen. Mocht je een bewegingssensor geen gezicht vinden, dan zou je ook voor het gebruik van magneetcontacten kunnen kiezen. Deze worden op het raam en raamkozijn gemonteerd.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *