Een inbraak in je woning in Alphen aan den Rijn kan verschillende gevolgen hebben. Zo loop je het risico betrokken te raken bij een gevaarlijke, dreigende situatie. Inbrekers gebruiken namelijk steeds meer en steeds vaker geweld om woningen binnen te dringen. Vanzelfsprekend is ook het verlies van waardevolle en dierbare spullen een groot risico van een inbraak in huis. In dit artikel lees je meer over het beveiligen van je woning tegen inbrekers. Welke sloten zijn geschikte? Is het slim om ook voor andere beveiligingsmethoden te kiezen? Enzovoorts.

Goede sloten voor ramen en deuren

Een slotenmaker zal altijd aanraden om voor SKG***-sloten te kiezen. Deze sloten zijn getest en veilig bevonden door SKG, een onafhankelijke organisatie. SKG controleert de weerstand die sloten bieden tegen de meest voorkomende inbraakvormen. Voor de beveiliging van deuren kiest men vaak voor cilindersloten. Deze sloten zijn op twee of drie punten met de deurpost verbonden.

Ramen kunnen van bijzetsloten worden voorzien. De bijzetsloten worden, net als cilindersloten, in verschillende soorten aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen opleg- en insteeksloten. Het is onder meer van de dikte van je kozijn afhankelijk, welk type slot het meest geschikt is.

Een alarminstallatie in huis installeren

Naast goede sloten op ramen en deuren kan ook het gebruik van een alarminstallatie interessant zijn. Met een alarminstallatie wordt er een alarm geactiveerd, op het moment dat inbrekers je woning binnen zijn gekomen. Het alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, doordat het de pakkans vergroot. Bij de installatie van een alarm kun je vaak verschillende soorten beveiligingscomponenten met elkaar combineren. Kies bijvoorbeeld voor een bewegingssensor in de buurt van een kwetsbaar raam, magneetcontacten op de deuren, enzovoorts. Een slotenmaker kan je hier eventueel bij helpen! Vaak raadt een slotenmaker aan om eerst een beveiligingsanalyse van je woning te maken.

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *