Wanneer een bedrijf uit z’n jasje groeit, en het tijd wordt om uit te breiden, dan moet je keuzes maken. Een belangrijke overweging is de nieuwe locatie. Blijven jullie in dezelfde gemeente, of is de tijd aangebroken om naar een grotere stad te verhuizen? Waarom zou je buiten je vertrouwde omgeving gaan werken, en hoe pak je een bedrijfsverhuizing eigenlijk aan? Dat leggen we in het kort uit op deze pagina.

 

Waarom beginnen aan een bedrijfsverhuizing?

Ondernemen betekent het vermogen om te groeien, want stilstand is immers achteruitgang. Wanneer het huidige pand te krap wordt, dan is het verstandig om tijdig naar een nieuw onderkomen te zoeken. Het liefste een locatie met ruimte voor verdere groei. Hoewel een kantoorpand met een heel ander eisenpakket gepaard gaat in vergelijking met een magazijn, winkel of fabriek, zullen de overwegingen voor een groot deel overeenkomstig zijn. Bijvoorbeeld een locatie die verdere uitbreiding toestaat, anders zul je over enkele jaren weer op zoek moeten gaan naar een nieuwe stek.

 

Waarom naar een grotere stad verhuizen?

Je kunt naar een groter pand in de omgeving kijken, je kunt ook voor een andere gemeente kiezen. Grotere gemeenten bieden vaak ook betere faciliteiten voor ondernemers, en een groter netwerk. Zo kun je van Castricum met een verhuisbedrijf Alkmaar naar Alkmaar verhuizen, of juist van Alkmaar naar Amsterdam. Balans is hierbij van belang. Een groeiend bedrijf kan geremd worden door een gemeente die niet is voorbereid op de sector waarin jullie actief zijn. Het is ook mogelijk om als kleiner bedrijf in de schaduw te staan van grote concurrenten. Op basis van een goede planning en roadmap voor de toekomst kun je een realistische inschatting maken van de mogelijkheden en groeipotentie.

 

Locatie gevonden, nu nog de bedrijfsverhuizing

Heel mooi, je hebt een nieuw onderkomen gevonden. Is het huurcontract getekend, en het voorgaande contract opgezegd? Vergeet ook niet de contactinformatie op de website aan te passen, en poststukken tijdelijk door te laten sturen naar het nieuwe adres. En regel een verhuisbedrijf in Alkmaar die je van A tot Z kan bijstaan. Dit betekent overigens niet dat je alles moet uitbesteden. Er zijn vast een aantal helpende handjes binnen de organisatie die graag meehelpen met inpakken. Een verhuisbedrijf kan wel in een vroeg stadium praktisch advies geven omtrent de voorbereiding op de oude locatie. Zo kun je snel, efficiënt en betaalbaar verhuizen. Op het moment dat de professionals daadwerkelijk de inboedel zullen overbrengen kunnen ze direct aan de slag. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, het voorkomt ook fouten on onduidelijkheid in het proces. Vraag offertes op bij diverse verhuisbedrijven, en controleer of ze ervaring hebben met bedrijfsverhuizingen. Zo kun je snel weer aan de slag in de nieuwe gemeente.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *