Het leven met een fysieke beperking kan een hele uitdaging vormen! Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar, die je kunnen helpen het leven makkelijker te maken. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van een platformlift? Met een platformlift is het mogelijk om in combinatie met je rolstoel of rollator omhoog te komen. Ook een traplift is een optie. In dit artikel geven we je enkele voorbeelden van hulpmiddelen, die goed van pas komen wanneer je fysiek beperkt bent.

Een traplift in huis laten monteren

Met een traplift kom je veilig en met een minimale kans op valpartijen omhoog. Tegenwoordig kan een traplift volledig naar je persoonlijke voorkeuren en de vorm van je trap worden aangepast. Zelfs wanneer je trap uit twee delen bestaat, kan hier een traplift tegenaan geplaatst worden. Een traplift is een variant van de platformlift. Het voornaamste verschil tussen beide modellen, is het feit dat je bij een traplift op een stoeltje plaatsneemt. Daar waar je bij een platformlift met je rolstoel of rollator op het platform gaat staan. Bekijk hier meer informatie over de kosten voor een traplift in huis. Via je verzekeraar of gemeente kun je in sommige gevallen een vergoeding aanvragen.

Bad met een schuif in de zijwand

Naast een traplift kan ook een bad met een schuif in de zijwand het overwegen waard zijn. Een dergelijk bad maakt het mogelijk om ook met een fysieke beperking te badderen. Je hoeft namelijk niet langer over de hoge rand van het bad te stappen. Iets waarbij de kans op een valpartij relatief groot is. Trek de schuif uit de rand van het bad, stap in het bad en vul deze vervolgens met warm water. De douchebak onder de douche kun je vervangen voor een gootje in de vloer.

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *