Wanneer je onverhoopt te maken hebt gekregen met een verstopping in de riolering binnen je woning, wil je deze zo snel mogelijk verhelpen. Een verstopte riolering zorgt niet alleen voor een nare stank. Ook is het steeds lastiger om de sanitaire voorzieningen binnen je woning te blijven gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een verstopping in de afvoer op te lossen. Je kunt dit eerst zelf proberen te doen, maar ook direct een loodgieter inschakelen. In dit artikel lees je meer over het ontstoppen van een verstopte riolering in je woning in Alphen aan den Rijn.

Tip: zoek al naar een oplossing, op het moment dat je merkt dat het water steeds moeizamer wegloopt. Ook het preventief laten doorspuiten van de afvoer kan een overweging waard zijn.

Zelf een riolering in huis ontstoppen

Er zijn verschillende manieren om een verstopte riolering in huis zelf te ontstoppen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van soda. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval in de afvoer los komt te zitten. Ook het gebruik van een zogenaamde trekveer kan helpen. Een trekveer is een lange, zeer flexibele veer. Door de veer heen en weer te bewegen komt het restafval in de afvoer los te zetten. Zorg dat je de afvoer na het gebruik van de trekveer goed doorspoelt.

Hulp een loodgieter inschakelen bij verstoppingen

Mocht het niet lukken om een verstopping zelf op te lossen, dan kan de hulp van een loodgieter wenselijk zijn. Een loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, waarbij restafval letterlijk voor je wordt afgevoerd. Ook beschikken loodgieters over een handig haakje, waarmee een dikke prop restafval uit de afvoer getrokken kan worden. Veel loodgieters zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor het oplossen van verstoppingen. Kijk hier hoe een loodgieter te werk gaat bij een verstopping.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *