Ben jij een groot liefhebber van wijn? Gaat er haast geen dag voorbij waarop je geen flesje wijn opentrekt? Dan weet je natuurlijk alles van wijn en ben je inmiddels een echte kenner op het gebied van wijn. Maar wist je ook al dat er wijnkoelkasten zijn, die speciaal zijn ontwikkeld voor het bewaren van je favoriete wijnen? Zo blijven ze constant op de juiste temperatuur en zijn ze beschermd tegen invloeden van buitenaf. Dit zul je ongetwijfeld proeven, aangezien wijnen die worden bewaard in een wijnkoelkast hun optimale smaak blijven behouden.

Wat is een wijnkoelkast?

Wat is een wijnkoelkast nu eigenlijk? Sommigen zien dit als een luxe koelkast, maar in realiteit komt er toch wel wat meer bij kijken. Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken tussen een wijnklimaatkast en een wijnbewaarkast. Beide wijnkoelkasten zijn geschikt om je wijn in te bewaren, echter kun je bij een wijnklimaatkast, ook wel aangeduid als klimaatkast wijn, je eigen temperatuur instellen. Dit is een extra functie, waardoor je je geliefde wijn in de ideale omstandigheden kunt bewaren. De temperatuur van een wijnklimaatkast kun je tussen de 4 en 18 graden Celsius instellen.

De voordelen van een wijnkoelkast

Waarom zou je een wijnkoelkast kopen? De reden hiervoor is heel simpel: wijnen blijven het beste op smaak wanneer je ze koel en donker bewaart. Nu is een kelder hiervoor geschikt, maar niet iedereen heeft een huis met een kelder. Degenen die wel over een kelder beschikken, hebben wellicht niet voldoende ruimte voor het bewaren van wijnen. Een wijnkoelkast biedt dan de uitkomst. Een klimaatkast wijn beschermt je wijnen en houd ze bovendien constant op de juiste temperatuur.

De mogelijkheden

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van wijnkoelkasten. Wil je graag een wijnkoelkast kopen? Dan is het goed om te weten dat je dus ontzettend veel keuze hebt. Zo kun jij een wijnkoelkast aanschaffen die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Zo zijn er bijvoorbeeld ook wijnkoelkasten die je kunt laten inbouwen, bijvoorbeeld in de keuken onder het aanrechtblad. Bedenk wel van tevoren of je dit graag wilt, want niet iedere wijnklimaatkast kun je zomaar inbouwen. Ook is het belangrijk om naar de temperatuurzones te kijken. Witte en rode wijn worden bij een andere temperatuur geserveerd, en dienen dus ook onder andere omstandigheden te worden bewaard. Drink je zowel rode als witte wijn? Dan is het verstandig om een wijnkoelkast aan te schaffen met meerdere temperatuurzones.

De kosten

Overweeg je kopen van een wijnkoelkast? Dan is het natuurlijk altijd fijn om te weten welke kosten dit precies met zich meebrengt. Zoals gezegd zijn wijnkoelkasten in diverse soorten en maten verkrijgbaar. De prijs is dan ook afhankelijk van het model en het merk dat je kiest. Zo zijn er wijnkoelkasten met een inhoud van 23 liter voor zo’n 100 euro, terwijl er ook wijnkoelkasten van slechts 6 liter zijn waarvoor je 150 euro betaalt. Er zitten dus nogal wat verschillen tussen de diverse merken en types. Het is dan ook altijd verstandig om altijd goed te vergelijken en misschien in je vriendenkring rond te vragen welk type wijnklimaatkast zij hebben.

Bron: Smaak van de Wereld

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *