De tuin is een plek om te genieten, te spelen en om gezellig samen te zijn. Vooral als het zonnetje schijnt, is het de ideale plek om eens even lekker te gaan zitten. Even een bakje koffiedrinken in een tuin set en vervolgens even lekker van het weer genieten. Om optimaal van uw tuin te genieten is het belangrijk dat u goede tuinonderhoud heeft. U kunt dit zelf doen door het stappenplan hieronder of laten doen door een tuinman.

1. Snoeien of weghalen

Om uw tuin op orde te krijgen, zal u eerst het een en ander moeten snoeien. Begin eens bij de bomen. De takken groeien ieder jaar weer verder dus het is geen probleem als u deze wat korter maakt. Als u de hele boom niet meer wilt, kunt u deze ook volledig weghalen. U kunt dit alles zelf doen maar daar komt nog heel wat bij kijken. Een hovenier weet precies hoe bepaalde bomen en planten groeien. Hij weet ook hoe hij deze het beste kan snoeien of verwijderen.

2. Onkruid verwijderen

Het is voor de meeste mensen het vervelendste klusje wat er is. Toch moet het gebeuren wanneer u de tuin wilt opknappen. Er zijn verschillende apparaten beschikbaar die u een handje helpen maar u bent toch zelf degene die het moet doen. Uiteraard kunt het ook aan de tuinman over laten. Hij zal meer ervaring hebben en daarom zal hij ook sneller zijn werk verrichten dan dat u dat zou doen.

3. Gras vervangen

Mocht u een gras perceeltje hebben, dan zou het mooi zijn dat die er mooi bij komt te liggen. Met bepaalde apparaten moet u deze grond eerst omspitten zodat alles een beetje loskomt. Als de grond te hard is, gooi er dan wat water overheen. Zo zorgt u ervoor dat het omspitten gemakkelijker gaat. Als dit gebeurd is kunt u de bovenste stukken bij elkaar gooien en in de container gooien.

Vervolgens kunt u met nieuwe graszaden het perceeltje vol gooien. Wanneer dit is afgerond kunt u er meteen water overheen sproeien. Zo begint het zich al een beetje te wortelen in de aarde. Een beetje aarde erbovenop kan ook geen kwaad.

4. Mooi terras aanleggen

Bij een mooie tuin hoort natuurlijk ook een goed terras. U kunt een bepaald gedeelte van de tuin vrijmaken om hier platte stenen neer te leggen. Daarna kunt u hierop van alles plaatsen. Van een bank tot aan een tafeltje zodat u lekker relaxed buiten kunt zitten in het zonnetje. Mocht het te warm worden, dan kunt u er altijd nog een parasol bij nemen die ervoor zorgt dat u in de schaduw zit.

Het aanleggen van dit terras vraagt wel iets meer professionaliteit. Het is daarom aan te raden om een hoveniersbedrijf te regelen die dit voor u plaatsen. Dit is ook onderdeel van hun vak en zij hebben hier redelijk wat ervaring mee. Voor het aanleggen zullen zij ook met u meedenken over verschillende opties.

Bron: https://verschoor-groenprojecten.nl/tuinonderhoud/

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *