Een cv-ketelstoring behoort voor veel woningbezitters in Alphen aan den Rijn tot een van hun grootste ergernissen. Naast bijvoorbeeld een kortsluiting in huis, een verstopping in de afvoer, enzovoorts. Bij een cv-ketelstoring kun je verschillende vervolgstappen zetten om de storing zo snel mogelijk te (laten) verhelpen. In sommige gevallen is het mogelijk om de storing zelf op te lossen, door de cv-ketel te resetten. Ook het bijvullen van een cv-ketel kan helpen om een storing te verhelpen. Mocht het niet lukken om een cv-ketelstoring zelf op te lossen, dan kun je voor de hulp van een loodgieter kiezen. Loodgieters beschikken over de kennis en ervaring om binnen een korte tijd voor een passende oplossing te zorgen bij storingen.

Zelf een cv-ketelstoring verhelpen in huis

Reeds werd beschreven, dat er verschillende manieren zijn om een cv-ketelstoring zelf te verhelpen. Het resetten van de cv-ketel is hierbij de meest logische oplossing. Vaak staat in de handleiding van je cv-ketel heel nauwkeurig beschreven, hoe het resetten van het apparaat in z’n werk gaat. Ook het uit het stopcontact trekken van de stekker en het vervolgens opnieuw inschakelen van het systeem kan soms al voldoende zijn.

Een alternatief voor het resetten van de cv-ketel, is het bijvullen hiervan. Mogelijk is de waterdruk onvoldoende, waardoor de cv-ketel niet meer goed functioneert. Het bijvullen van de cv-ketel verhelpt een dergelijk probleem.

Onderhoud aan cv-ketel is essentieel

Is het je nog niet gelukt om het probleem met de cv-ketel op te lossen? Schakel in dat geval een loodgieter in! De hulp van een loodgieter kan ook wenselijk zijn voor het onderhouden van het apparaat. Mogelijk zijn onderdelen versleten geraakt, of moet de binnenzijde van de cv-ketel grondig gereinigd worden. Een loodgieter kan je hierbij helpen! Het is erg lastig om onderdelen in een cv-ketel zelf te vervangen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *