Na een verhuizing naar een nieuwe woning in Alphen aan den Rijn zijn er vaak verschillende werkzaamheden, die moeten worden uitgevoerd. Denk aan het verbeteren van de inbraakpreventie in huis, het aanbrengen van een laagje behang op de muren, het leggen van een nieuwe vloer, enzovoorts. Ook het installeren van een nieuwe elektrische installatie kan hier een onderdeel van zijn. Er zijn hierbij een aantal aspecten om rekening mee te houden, waarover je in dit artikel meer leest.

Tip 1: breid de meterkast uit met nieuwe groepen

Bij het installeren van een elektrische installatie kan het onder meer noodzakelijk zijn om de groepenkast in de meterkast uit te breiden met een extra groep. Op deze manier voorkom je dat andere groepen overbelast raken. Iets wat resulteert in een situatie, waarbij de stroom voortdurend weg zal vallen. In sommige gevallen is het noodzakelijk om van een 1- naar een 3-faseaanluiting over te stappen. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je een grootstroomverbruiker aan wilt sluiten.

Tip 2: maak gebruik van een spanningszoeker

Het installeren van elektrische installaties kan gepaard gaan met gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij je een schok krijgt, terwijl je op een ladder staat. De kans dat je hierbij van de ladder valt, is bijzonder groot! Reden genoeg om een spanningszoeker te gebruiken. Dit is een klein hulpmiddel, die je helpt te achterhalen op welke onderdelen stroom staat. Zo weet je precies welke onderdelen je niet aan mag raken.

Tip 3: schakel de hulp van een elektricien in

Wanneer je weinig ervaring hebt met het uitvoeren van elektrawerkzaamheden in huis, kan het verstandig zijn om een elektricien in te schakelen. Elektriciens hebben de kennis en ervaring om dergelijke klussen op de juiste wijze voor je uit te kunnen voeren. Lees hier meer over de diensten die elektriciens aanbieden op het gebied van elektraklussen in huis.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *