Niet alleen binnen uw woning wilt u de ruimte hebben om te kunnen ontspannen. Ook de tuin moet een plek zijn, waar u met name zomers heerlijk kunt vertoeven! Het inrichten van een tuin blijkt vaak veel lastiger te zijn, dan woningbezitters op voorhand verwachten. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van verschillende soorten planten en struiken, zodat er het hele jaar iets in bloei staat. Zo blijft het ook in de herfst en winter leuk om door uw tuin te struinen! Naast het combineren van verschillende planten, voegt men vaak enige luxe aan een tuin toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een veranda, een tuinhuis of een jacuzzi. Op deze pagina leest u meer over het inrichten van tuinen.

 

Maak een plattegrond van uw tuin en werk deze uit

Om te beginnen is het bij het inrichten van een tuin verstandig om een plattegrond van de tuin op te stellen. Met een plattegrond wordt het makkelijker om de tuin in te delen in verschillende vlakken. Kies bijvoorbeeld voor een stukje tuin als speelruimte voor uw kinderen, een stukje tuin om een moestuin te kunnen beginnen, een stuk tuin voor het terras of de veranda, enzovoorts. Het is belangrijk dat ieder gezinslid de ruimte in de tuin heeft, om zich te kunnen vermaken.

Is het opstellen van de plattegrond voor de inrichting van uw tuin gelukt? In dat geval kunt u inzoomen op de verschillende borders voor planten, bomen en groenten. Welke planten combineert u met welke struiken? Op welke plek in de tuin plaatst u bomen? Enzovoorts. Schakel een hovenier in om u te laten helpen bij het combineren van verschillende soorten planten voor in de tuin. Ook op internet vindt u veel informatie over de bloeiperiode van planten.

Voeg luxe aan de tuin toe met een zwembad of jacuzzi

In de afgelopen jaren is het voor een steeds grotere groep toegankelijk geworden, om enige luxe aan de tuin toe te voegen. Verschillende winkels bieden opblaasbare zwembaden en jacuzzi’s aan, die vaak niet meer dan een paar honderd euro kosten. Het kan een fijne toevoeging aan de tuin zijn, om zomers nog meer te ontspannen! U kunt natuurlijk ook voor een vaste jacuzzi of een inbouwzwembad kiezen. Plaats met name de jacuzzi altijd onder een overkapping. Dankzij zo’n overkapping kunt u de jacuzzi ook in de herfst en winter blijven gebruiken. Daarbij voorkomt de overkapping dat er vuil in het water van de jacuzzi dwarrelt.