Op onze website delen we regelmatig leuke tips om uw woning, of in het bijzonder de woonkamer, op een inspirerende manier in te richten. Bij het inrichten van ruimtes zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Zo wilt u meubels en accessoires zo goed mogelijk met elkaar laten matchen in hun stijl. Daarbij wilt u een ruimte van voldoende kleur voorzien, zonder de ruimte erg rommelig te maken! U voorziet de woonkamer van meer sfeer, door bijvoorbeeld accessoires en planten te gebruiken. Lees snel verder, hoe u uw woonkamer nog gezelliger in kunt richten.

Maak meubels van steigerhout voor uw woonkamer

Hout heeft van nature een bijzonder warme uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten vloer, een stijlvolle houten kast, enzovoorts. Wist u dat u ook zelf aan de slag kunt gaan met hout, om meubels voor uw woonkamer te maken? Gebruik bijvoorbeeld steigerhout om een mooie salontafel of een ombouw voor uw televisie te maken. Niet alleen behoort steigerhout al jaren tot de populairste materialen voor meubels, ook is dit houttype relatief makkelijk te bewerken.

Tip: op internet vindt u complete bouwtekeningen voor het ontwikkelen van deze meubels. Het enige wat u nodig heeft, is een goede zaag, een boormachine en een aantal andere basisgereedschappen.

Voorzie de woonkamer van kleur op de muur

U kunt een woonkamer van meer kleur voorzien door verschillende accessoires te gebruiken op een kast, in de vensterbank, enzovoorts. Een te groot aantal accessoires zal uw woonkamer echter al snel druk maken! Kijk daarom eerst naar de mogelijkheid, om de wanden een kleurtje te geven. Dit doet u door deze te verven, door hier behang op te plakken, door leuke lampen aan de wand te monteren, enzovoorts. Het voordeel van behang is dat u dit relatief eenvoudig kunt verwijderen. Ook kunt u een nieuwe laag behang over de vorige laag plakken.