Wanneer u verschillende pagina’s van onze website bezocht heeft, zult u opmerken dat wij inspiratie bieden voor de inrichting van uw woning en de ruimte daaromheen. Het is namelijk niet alleen belangrijk om u binnen uw woning prettig te voelen. Ook buiten uw woning wilt u voldoende ruimte hebben om u even terug te kunnen trekken, of te genieten van het mooie weer in de zomer. Een rommelige tuin maakt dat het veel minder snel uitnodigt om naar buiten te gaan. Op deze pagina geven we verschillende algemene tips, die uw inspiratie voor het inrichten van ruimtes in en rondom uw woning kunnen bevorderen. Heeft u bijvoorbeeld al eens overwogen om uw eigen meubels te maken? Dit is niet alleen hartstikke leuk! Ook sluiten de meubels volledig aan op uw persoonlijke wensen.

Zelf aan de slag met het maken van meubels

Op internet is ontzettend veel inspiratie te vinden voor toffe DIY-projecten. Tegenwoordig is het hierbij voornamelijk interessant om met steigerhout te werken. Steigerhout is een vrij zacht type hout, wat daardoor makkelijk te bewerken is. Het enige wat u nodig heeft is een goede (decoupeer)zaag, een boormachine en wat andere basisgereedschappen. Zoek online naar een passende bouwtekening voor het meubelstuk wat u wilt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinbank van steigerhout, een leuke salontafel voor in de woonkamer, of een mooi kastje voor in de keuken. Het steigerhout is op verschillende plekken verkrijgbaar.

DIY-projecten voor accessoires in huis

Naast de mogelijkheid om uw eigen meubels te maken met steigerhout, kunt u ook aan de slag gaan met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een boomstammetje uit het bos! Van zo’n boomstam kunt u verschillende kaarsenstandaards maken voor in de huiskamer. Het geeft de ruimte een hele gezellige sfeer, is makkelijk te maken en daarbij ook nog eens ontzettend goedkoop. U kunt een stammetje natuurlijk ook bij een bouw- of supermarkt kopen. Hier worden de boomstammen verkocht voor in de open haard. Ook is het leuk om een mozaïek van fotolijstjes te maken. Combineer verschillende formaten fotolijstjes, om een speels effect te creëren.

 

Kies voor een moestuin in uw tuin

Voor met name mannen kan een moestuin de perfecte plek zijn, om zich uit te leven! In het voorjaar kunt u beginnen met het poten van verschillende groenteplantjes, die u vaak voor een dubbeltje bij een tuinwinkel in de buurt koopt. De groenteplantjes hebben vervolgens een aantal maanden nodig, om volgroeid te raken. Niet alleen is het erg leuk om in een moestuin bezig te zijn, ook levert het u heerlijke, verse groente op! De groente hoeft niet bespoten te worden.

Tuinkas in de moestuin plaatsen

Om de moestuin compleet te maken, zou u hier een tuinkas kunnen plaatsen. De kas biedt niet alleen de mogelijkheid om ook in de herfst en winter groenten te poten, maar bijvoorbeeld ook voor druiven of aardbeiplantjes. Wie droomt er niet van die heerlijke, zoete aardbeien op een beschuitje? Door voor een moestuin in de tuin te kiezen, profiteert u straks jaarlijks van deze mogelijkheid!