Maak wonen leuker, door ruimtes op te vrolijken met fraaie accessoires en meubels! U kunt deze accessoires in een woonwinkel kopen, maar vanzelfsprekend ook zelf maken. Op internet vindt u talloze DIY-projecten, die u kunnen inspireren om uw woning van een sfeervolle tint te voorzien. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheid om een boomstam in losse stukken te zagen. In het midden van deze boomstammen maakt u vervolgens een of meerdere gaten, die u vult met waxinelichtjes. Het geeft een heel knus effect, wanneer u deze op de late avond aansteekt. Naast het gebruik van boomstammetjes zijn er talloze andere mogelijkheden, om uw eigen accessoires voor in huis te maken.

Voorzie muren in huis van een kleurtje

Wonen in huis wordt gezelliger, wanneer u muren van een kleurtje voorziet. Standaard zijn woningbezitters geneigd om voor een witte kleur op muren te kiezen. Deze kleur sluit immers aan op vrijwel iedere interieurstijl, is goed te combineren met leuke accessoires voor aan de wand, enzovoorts. Wanneer u echter nauwelijks accessoires aan de muur hangt, kan de witte kleur ruimtes al snel saai maken. Reden genoeg om muren in zo’n geval van een kleur te voorzien. Kies voor een kleur als beige of donkerblauw, afhankelijk van de meubels die u tegen de muur plaatst. Zorg dat een ruimte niet te donker wordt, om te voorkomen dat de ruimte veel kleiner lijkt dan dat deze in werkelijkheid is. U kunt muren verven of van een laag behang voorzien.

Wonen is leuker met gordijnen voor de ramen

Door gordijnen voor uw ramen te hangen biedt u uw gezin niet alleen meer privacy. Ook wordt een ruimte knusser met stijlvolle gordijnen! In de avond kunnen de ruiten een zwart gat in uw ruimtes vormen. Vergelijk het met de televisie, die overdag ook voor een zwarte vlek op uw muur zorgt! Door gordijnen op te hangen ziet u deze zwarte gaten niet. Het is raadzaam om de kleur van de gordijnen bij de kleur op uw muren te zoeken. Zoals eerder al werd aangehaald, kan een te groot contrast in kleuren voor een rommelige uitstraling van de ruimte zorgen. Dit wilt u logischerwijs zo goed mogelijk voorkomen.

Zorg voor voldoende planten in huis

Accessoires kunnen ruimtes erg druk maken, wanneer u hier een te groot aantal van gebruikt. Aan planten heeft u echter nooit genoeg! Voorzie uw ruimtes daarom van meer kleur, door hier kamerplanten in te plaatsen. Ook kunt u voor kleinere plantjes in potjes op de vensterbank of op een kast in de woon- of slaapkamer kiezen. Naast de warme kleur van planten, zorgen ze ook voor een goede luchtkwaliteit in uw ruimtes.