Als je net vader of moeder geworden bent krijg je er in een keer een hoop verantwoordelijkheden bij. Je moet bijvoorbeeld zorgen dat jouw kind een mooie kinderkamer krijgt. De eerste periode na de geboorte is het niet ongebruikelijk om de baby op jouw eigen slaapkamer te laten slapen. Na een paar maanden wordt het toch echt tijd om een kinderkamer ingericht te hebben. Dit lijkt heel eenvoudig maar als je eenmaal bent begonnen zul je erachter komen dat het zo simpel niet is. Vooral wanneer je van jezelf al niet zo goed bent in het voorgeven van de stijl in een kamer kan het echt een uitdaging zijn om de stijl er mooi uit te laten komen. Vaak kost het ouderschap al genoeg geld dus kunnen de kosten van een binnenhuisarchitect zijn vaak veel te hoog voor jonge ouders. Dat is de reden dat we in deze tekst een aantal tips geef voor het inrichten van een babykamer. 

Kleuren

Het is belangrijk dat je een leuke kleur kiest voor in de kamer van jouw zoon of dochter. Je kunt er voor kiezen om een van de klassieke kleuren te gebruiken. De klassieke kleuren zijn roze voor een meisje en blauw voor een jongen. Tegenwoordig vinden steeds meer mensen dat ouderwets en die groep mensen kiest dan ook voor andere kleuren. Het is aan jou om te beslissen wat je wil doen met de kleuren in de kamer. Je kunt ook kiezen om de muur op andere manieren te decoreren. Je kunt bijvoorbeeld een leuke muurschildering maken van bijvoorbeeld een stripfiguur. Meestal vinden jonge kinderen het leuk om iets op de muur te hebben waar ze naar kunnen kijken. Let wel goed op dat het een kindvriendelijke muurschildering is. Het is niet de bedoeling om je kind de stuipen op het lijf te jagen met een muurschildering. Het is ook een optie om een muursticker voor babykamer te bestellen. Als je daarvoor kiest hoef je dus zelf geen muurschildering te maken maar hoef je alleen de muursticker op te plakken. Het is dus maar net afhankelijk van hoeveel tijd je over hebt om de kamer van je kind te decoreren. 

Kies een leuke wieg

Als je veel moeite hebt gestoken in onder andere het schilderen van de muren is het natuurlijk zonde om een lelijke wieg in de kamer te zetten. Het is misschien op het moment zelf een investering om een nieuwe wieg te kopen maar het is het geld zeker waard. Dat is zo omdat een wieg belangrijk is voor een kind. Buiten dat kun je een goede wieg jarenlang gebruiken. Als je bijvoorbeeld hoopt op nog meer gezinsuitbreiding kun je de wieg hergebruiken wanneer het volgende kind geboren is. Zorg er voor dat je als je een wieg koopt goed nadenkt hoe die wieg zou staan in de babykamer. Het is zonde om geld uit te geven aan een wieg die totaal niet bij de rest van de kamer past. Denk daarover eerst goed na voordat je er een aanschaft.

 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *