Verhuizen zorgt altijd voor veel stress en chaos, dat is het beeld dat mensen hebben van verhuizen. Maar dit beeld is helemaal fout. Dit komt omdat er tegenwoordig allerlei manieren zijn om je verhuizing soepel te laten verlopen. En als je er stap voor stap goed overna denkt, is een verhuizing eigenlijk helemaal niet zo chaotisch. De financiën worden door iemand anders gedaan, bijvoorbeeld je boekhouder. De kleine dingetjes als je adreswijzigingen doorgeven en de meterstanden opnemen moet je zelf nog doen. als je zelf zo min mogelijk wilt doen, kun je alles uitbesteden. Van het zoeken naar je nieuwe huis tot het laten inrichten en verbouwen van je nieuwe huis. Uiteraard zitten hier ook de nodige kosten aan, maar als je budget het toelaat is dit een fijne mogelijkheid.

Verder is een goede planning het halve werk. Je maakt een lijst met alles wat moet gebeuren en noteert daarachter bijvoorbeeld of je dat uitbesteed of niet. Als je iets niet uitbesteed is kun je erachter zetten wanneer je dit zelf gaat doen en waar je het resultaat hiervan laat. Zo houd je alles overzichtelijk en voorkom je een hoop stress en chaos.

Hoe houd ik mijn verhuizing zo goedkoop mogelijk?

Voordat je gaat verhuizen moet je een soort keuze maken. Ga ik voor een goedkope verhuizing, of voor een verhuizing zonder stress en chaos? Natuurlijk kun je een perfecte balans vinden tussen deze twee, maar dat is eigenlijk de basis. Dit komt omdat als je zo min mogelijk stress wilt, dit veel geld kost. Als je zo min mogelijk geld wilt uitgeven is een verhuizing meestal stressvoller.

Er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen om goedkoop te verhuizen. Zo kun je al veel geld besparen op het verhuizen zelf. Je kunt het bijvoorbeeld zelf doen, het enige wat je nodig hebt is een grote auto en wellicht wat extra mensen om je te helpen met sjouwen. Ook het verbouwen van je nieuwe huis kun je helemaal zelf doen, dit scheelt ook een hoop geld.

Verhuismaterialen voor je verhuizing

Als je zelf je verhuizing regelt moet je er rekening mee houden dat je wel wat gereedschap kunt missen. Dit is omdat er maar weinig mensen bijvoorbeeld een verhuislift in de schuur hebben staan. En als je wilt verhuizen als je in het centrum van Amsterdam woont kan dit nog wel een dingetje worden. Daarom kun je in dat soort gevallen het beste een verhuisbedrijf in Amsterdam zoeken en het gewoon uitbesteden. Vooral in een grote stad of druk centrum kun je het beste gewoon aan een specialist overlaten.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *