Als je besloten hebt om je huis te verkopen of te verhuren, moet je uiteraard zorgen dat het huis onder de aandacht wordt gebracht. Je moet zoveel mogelijk mensen zien te bereiken. Zo is het verkopen van je huis via een makelaar een goede optie. Ook is het belangrijk om je huis goed op de foto te laten zetten. vastgoedfotografie is bij het verkopen van je huis dan ook zeker de moeite waard. We leggen uit waarom.

De rol van een makelaar

Bij het verkopen van je huis kan een makelaar een belangrijke rol vervullen. De makelaar bijvoorbeeld de andere kant van de markt: de mensen die een huis zoeken. Ook kan hij tips geven over de verkoopstyling. Zo zorgen ze ervoor dat jouw huis op de juiste manier wordt gepresenteerd, om op die manier zoveel mogelijk geïnteresseerden aan te trekken. Via bijvoorbeeld social media of verkoopsites.

Toegevoegde waarde van vastgoedfotografie

Om zo goed mogelijk gebruik te maken die verkoopstyling is vastgoedfotografie van toegevoegde waarde. Een vastgoedfotograaf heeft het fotograferen en eventueel filmen van huizen als specialisme gekozen. Deze fotografen kennen de beste en juiste manieren om jouw huis goed in beeld te brengen. Zo is het belangrijk dat een huis in een fotoserie ruimte uitstraalt, ook al is het huis aan de kleine kant. Zoveel mogelijk mensen moeten het idee hebben dat dit het huis is dat ze zoeken. Hoe meer mensen een bezichtiging afspreken, hoe groter de kans dat jouw huis snel is verkocht. Hier kan goede vastgoedfotografie aan bijdragen. En de kosten van een goeie vastgoedfotograaf wegen daar absoluut tegenop.

Jouw huis op foto’s

Foto’s zijn niet alleen belangrijk, maar zelfs onmisbaar bij de presentatie van jouw huis. Een tekst kan nog zo prachtig en volledig zijn. Als de foto’s niet goed zijn, dan is de kans groot dat iemand die mogelijk interesse heeft alsnog afhaakt. Dat is wel het laatste wat je wil. Je huis goed op de foto laten zetten is dan ook van grote toegevoegde waarde.

Tips voor snelle verkoop

De makelaar zal jou de nodige adviezen geven over het verkopen van jouw huis. Hetzelfde geldt voor de vastgoedfotograaf. Zo geven bijvoorbeeld het advies om bepaalde dingen weg te halen. Maar ze kunnen ook adviseren om een bepaalde fel gekleurde muur over te schilderen met witte verf of om dingen die kunnen afleiden weg te halen. Het zijn adviezen, dus het is aan jouw als verkoper of je ze wil opvolgen of niet. Succes met de verkoop van je huis!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *