Verhuizen! Allemaal gaan we er een keer mee te maken krijgen. Al is het verhuizen naar een andere stad binnen Nederland of naar een stad of dorp in het buitenland. Het is dan wel fijn te weten wat er allemaal bij komt kijken en waar je aan moet denken. Dit artikel vertelt je precies wat jij moet weten bij een verhuizing binnen Nederland.

Praktische zaken

Natuurlijk moet je veel voor de verhuizing zelf regelen maar ook niet onbelangrijk om je adreswijziging door te geven aan verschillende instanties. Denk aan je post maar ook aan verzekeringen en je waterleverancier.

Energiecontract meeverhuizen is ook erg relevant maar kijk van tevoren en of overstappen niet beter/voordeliger is. 

Ook is het van belang door te geven als je verhuist naar een andere stad om dit door te geven aan de desbetreffende gemeente en vergeet ook je huisarts en apotheek niet te benaderen.

Verzekeringen

Wist je dat verhuizen voor je verzekeringen erg voordelig kan uitpakken. Soms kan je makkelijker van je verzekering af. Maar ook als jij verhuist van een grote stad naar een kleine stad ga je ook minder betalen aangezien de kans op bijvoorbeeld inbraak of schade vaak kleiner is en de verzekering dus ook minder rekent.

Verhuizen

Waar ik het net al even over had is dat het verhuizen zelf ook veel regel- en denkwerk met zich mee brengt. Zo is het van belang dat je nadenkt over wil ik zelf verhuizen of besteed ik dit uit aan een verhuizing bedrijf? Zo is een verhuisbedrijf in Bussum een goede optie als je daar in de buurt verhuist.

Maar ook het regelen van inpakken en het uitdenken waar de spullen allemaal gezet gaan worden is erg belangrijk. 

Je kan dus kiezen voor het uitbesteden maar ook is het heel gezellig om samen met vrienden/familie lekker de dozen uit te pakken. Nadeel wel je hebt nog verhuisdozen nodig en ook een bus om je verhuizing mogelijk te maken.

Tips voor verhuizen

Het is goed om voor je verhuizing een verhuislijst te maken en dingen waar je aan moet denken om het goed te laten verlopen. 

Denk aan:

  • Verhuisbedrijf benaderen voor verschillende offertes
  • Energieaanbieders over zetten of een andere aanbieder zoeken
  • Vaste telefoon? Overzetten op ander adres
  • TV/Internet overzetten
  • Kaartjes opstellen met informatie over de verhuizing en het nieuwe adres
  • Nieuwe school voor kinderen
  • De juiste maten van je nieuwe huis weten
  • Vrije dagen opnemen voor de verhuizing of het plannen in het weekend
  • Sorteren van spullen en gelijk een opruiming doen van spullen die je toch niet meer gebruikt.

 

Dit artikel geeft je meer inzicht in binnenlandse verhuizingen, waar denk je aan? Wat is belangrijk en geeft je tips voor een goede verhuizing. Met deze tips moet jouw verhuizing helemaal goed komen.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *