Met de huidige huizenmarkt is het enorm lastig om een geschikte woning te vinden. Grote kans dat je lang bezig bent geweest en uiteindelijk heb moeten overbieden om je woning te kunnen kopen. Toch is het dan eindelijk zo ver, je mag je nieuwe huis gaan inrichten. In dit artikel worden een aantal tips gegeven om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo zijn er altijd dingen die veel mensen vergeten de eerste weken. Denk aan het kopen van een brievenbus, brandverzekering afsluiten, internet afsluiten en een nieuwe huisarts vinden.

 

Een brievenbus, wel zo gemakkelijk

Wat veel mensen vergeten is om een brievenbus te kopen. Aangezien steeds meer mensen via een webshop iets kopen en dit vaak wel in een brievenbus past, is het wel zo fijn om er één te hebben. Dit scheelt weer heen en weer gaan naar een depot op de spullen op te halen als je niet thuis bent. Zorg ervoor dat je een brievenbus hebt die niet zomaar om kan waaien. Een stevige brievenbus waar meerdere kranten en enveloppen inpassen is belangrijk. Zo kan je kiezen voor een klassieke brievenbus op voet of voor een brievenbus die aan de wand kan worden bevestigd.

Internet afsluiten

Naast een brievenbus is het ook belangrijk om internet af te sluiten. Wat veel mensen niet weten is dat het 2 weken duurt voordat je daadwerkelijk internet hebt als je het aanvraagt. Als je het dus pas afsluit als je al in je nieuwe huis woont, heb je dus kans dat je twee weken geen internet hebt. In deze tijd natuurlijk niet erg fijn.

Huisarts vinden

Gezondheid staat uiteraard voorop. Daarom is het goed om een huisarts te vinden in de omgeving van je nieuwe woning. Zo hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je niet ergens in de buurt terecht kan als er bijvoorbeeld iets gebeurd tijdens het klussen.

Slot laten vervangen

Wanneer je jouw nieuwe woning betrekt betekent dit dat jij de sleutels krijgt. Echter is het vaak het geval dat familie en vrienden nog een ‘reserve sleutel’ hebben. Dat is natuurlijk geen fijn gevoel wanneer jij net gesetteld bent in je nieuwe huisje. Hierom is het verstandig om het slot te laten vervangen. Lees hier meer informatie over het vangen van een slot.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *