Ga je binnenkort verhuizen en ben je nu al een planning aan het maken om alle spullen te verhuizen naar je nieuwe woning? Goed dat je er nu al over nadenkt! Er zijn namelijk erg veel zaken die handig zijn om te overwegen. Stel dat jij op de twaalfde verdieping woont, dan moet je bank, bed en stoelen ook naar beneden kunnen. Ga je dit zelf dragen met een grote kans op rugpijn of is een verhuislift huren niet handiger? Een ander punt om het verhuizen soepel te laten verlopen is een aankoopmakelaar.

Over het algemeen wordt een makelaar alleen ingeschakeld voor het verkopen van een huis. Er is echter ook de mogelijkheid om een makelaar in te schakelen voor het kopen van een huis. Er wordt vaak genoeg gebruik gemaakt van een makelaar voor het verkopen van een huis, dus waarom niet voor het kopen van een huis?

Wat is het verschil tussen een aankoop en verkoopmakelaar?

Dat een aankoopmakelaar voor de partij die wilt gaan kopen optreedt en een verkoopmakelaar optreedt voor de partij die wilt gaan verkopen is eigenlijk vrij logisch. De werkwijze van een verkoopmakelaar is over het algemeen veel bekender dan die van een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar neemt namelijk het gehele kooptraject uit handen. De waarde van de woning wordt door de makelaar beoordeelt evenals de juridische aspecten en de bouwkundige staat ervan. Wanneer je een aankoopmakelaar onder de arm neemt hoef je zelf ook niet meer te onderhandelen met de makelaar van de verkopende partij.

Kies de juiste makelaar?

Wanneer je ervoor kiest om een aankoopmakelaar in de arm te nemen, zorg er dan ook direct voor dat je een goede makelaar in de arm neemt. Controleer dus of de makelaar is aangesloten bij de branchevereniging. In Nederland zijn er drie grote brancheverenigingen voor makelaars. Dit zijn VBO makelaars, NVM en VastgoedPro. Van deze drie is NVM de grootste van allemaal. Wanneer je ervoor kiest een makelaar te nemen van een van deze drie brancheverenigingen is de kans groter dat je een kwalitatief goede makelaar hebt. Daarnaast is het ook verstandig een makelaar te kiezen die de regio kent. Zoek je een huis in de regio Oisterwijk ga dan ook op zoek naar een makelaardij in Oisterwijk.

Wat is het voordeel van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar kan je aanvullen met de expertise die jijzelf als koper nog niet hebt. De aankoopmakelaar komt telkens in soortgelijke situaties terecht dus weet exact hoe er gehandeld moet worden. Daarnaast is het als koper belangrijk je niet te laten leiden door emoties en een aankoopmakelaar kan rationaal naar een huis kijken en advies geven.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *