Bij het ouder worden, veranderen er een heleboel dingen in het leven. De lichamelijke, maar ook geestelijke gezondheid kan achteruit gaan, je bent minder mobiel en fit als vroeger en alles in het dagelijks leven gaat langzamer dan voorheen. Deze factoren kunnen zodanig achteruit gaan, dat wonen in de gezinswoning waar iemand al jaren woont niet meer een optie is. Verhuizen naar een seniorenwoning of aanleunwoning is een goede mogelijkheid om een gedeelte zelfstandig te blijven, maar toch hulp te krijgen waar het nodig is. Het verhuizen van een senior heeft net wat meer aandacht en zorg nodig. Het is dus verstandig om voor een verhuisbedrijf te gaan die hier ook bij stilstaat. 

Leeghalen

Het oude huis leeghalen is een flinke klus. Buiten dat het veel tijd kost en fysiek zwaar is, kan het ook emotioneel zwaar zijn voor de senior. Iemand woont er misschien al 40 jaar en heeft zijn of haar gezin daar zien opgroeien. Dat is niet niks om zo maar achter je te laten en erg belangrijk daar even bij stil te staan. Zorg dat het verhuisbedrijf waar je voor gaat hier rekening mee houdt.  

Overbodige spullen afvoeren

Wanneer de senior naar een kleiner huis of appartement verhuist, zal je veel minder spullen kwijt kunnen in het nieuwe huis. Er zullen dus spullen en meubels zoals kasten moeten worden afgevoerd. Let erop dat een verhuisbedrijf dit voor je kan doen, zodat je niet zelf een paar keer naar de stort hoeft te rijden.

Verhuisadministratie

Verhuizen is niet alleen spullen van A naar B brengen, want er komt ook een hoop administratie bij kijken. Het doorgegeven van adreswijzigingen kan voor een senior best lastig zijn. Veel moet via internet of je hangt zo een halfuur lang aan de wachtlijn bij een organisatie. Het is fijn om een goed overzicht te hebben wat er allemaal administratief moet gebeuren. Sommige verhuisbedrijven hebben deze extra dienst, zodat senioren hier goed mee worden geholpen.

Laatste klusjes

Waar je zelf even een gaatje boordt in de muur om een fotolijst op te hangen, is dat voor een senior misschien niet meer zo vanzelfsprekend. Na een senioren verhuizing zijn er vaak nog wat dingen die opgehangen moeten worden en dan is het fijn dat er iemand is die deze kleine klusjes kan doen. Denk bijvoorbeeld aan een gordijntje, een plek of een schilderij. Ga voor een verhuisbedrijf die deze dienst biedt, zodat de senior niet voor lange tijd in een kaal huis hoeft te zitten. 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *