Ga je binnenkort verhuizen? Of ben je druk bezig met het verbouwen van je woning? De vloer is de basis van jouw huis en je wilt dan ook de juiste stijl kiezen. Ga je voor een laminaat,  tegels, tapijt of toch een vloer met betonvloercoating? Je hebt erg veel keuzes en dit maakt het soms lastig om de vloer te vinden die helemaal bij past. In dit artikel delen we drie handige tips met je voor het kiezen van een vloer die bij jouw interieurstijl past. 

In de keuken, woonkamer of badkamer

Voordat je naar vloeren gaat zoeken, moet je weten in welke ruimte je de vloer wilt leggen. De keuze voor een bepaald materiaal is namelijk afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen. In de badkamer plaats je een andere vloer dan in de woonkamer. In de keuken en in de badkamer moet je letten op de vochtbestendigheid van de vloer terwijl je dit in de woon- en slaapkamer niet hoeft. Misschien vind je tapijt in de slaapkamer erg fijn, maar niet zo handig op andere plekken. Bedenk daarom goed welke soort vloer je in de ruimte wilt plaatsen.

Interieur design

Wat voor soort vloer

Nu je voor jezelf duidelijk hebt wat voor vloer je in elke ruimte wilt, kan het shoppen beginnen. Er zijn erg veel verschillende soorten vloeren. Zo heb je hout, laminaat, maar ook PVC. Elk materiaal heeft zo zijn eigen kenmerken. Laminaat is bijvoorbeeld erg comfortabel en PVC staat bekend om de duurzaamheid. Een gietvloer van Epoxywinkel kun je bijvoorbeeld helemaal zelf leggen, zonder dat het veel kost. 

Bekijk de kenmerken van de vloeren en kies vervolgens welke het beste bij jou past. Als je in een huis woont met kinderen of huisdieren maak je waarschijnlijk een andere keuze dan wanneer je alleen woont. Let goed op de praktische aspecten, maar kijk ook of de vloer bij jouw stijl past.

Vloer uitkiezen

Jouw interieurstijl

Vraag je je af hoe je nu de vloer vindt die bij jouw stijl past? Eerst moet je jezelf afvragen welke interieurstijl je toepast in je huis of wilt gaan toepassen. Is dat modern, of toch klassiek? Houd je van wit en strak of passen felle kleuren meer bij jou? De vloer vormt de basis van het interieur en het zou zonde zijn als deze straks niet past bij de rest van je woning. Zoek inspiratie op internet of ga eens praten met een interieurarchitect. Deze helpt je vast en zeker verder.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *