Thuis is een plek waar geleefd wordt. Het betreft een uitvalsbasis waar(vandaan) de meest uiteenlopende activiteiten worden uitgevoerd. Van slapen, koken en douchen tot werken; het gebeurt allemaal in huis. Het uitvoeren van deze activiteiten zorgt binnenshuis voor een vervuiling van de lucht. Er ontstaat een hoog vochtgehalte wat tot schimmelvorming in de woning kan leiden. Tevens kan de vervuilde lucht zorgen voor gezondheidsklachten. Een goed ventilatiesysteem welke de woning voorziet van verse lucht is dus onmisbaar. 

Goed ventileren is heel belangrijk  

Je woning van goede ventilatie voorzien is van groot belang voor het creëren van een gezond klimaat in huis. Maar wat is ventileren nou eigenlijk en wat gebeurt er als je dit niet doet? Ventileren houdt simpelweg het verversen van de lucht in huis in. Ofwel: de vervuilde lucht in huis wordt vervangen door de schone lucht van buiten. De installatie van een goed ventilatiesysteem is dé uitkomst voor de optimalisatie van dit proces. Wanneer je jouw woning niet goed ventileert, kan dit zorgen voor allerlei gezondheidsklachten. Goed ventileren is dus belangrijk. Uiteraard draagt het regelmatig openen van een raam bij aan het verversen van de lucht in huis. Maar met de goed geïsoleerde woningen van tegenwoordig is een ventilatiesysteem echt onmisbaar. 

Waarom voor ventilatiesysteem C kiezen? 

Wanneer je jouw woning wilt voorzien van een goed ventilatiesysteem heb je de keuze uit verschillende systemen. Een veel gekozen optie is de mechanische ventilatie. Dit systeem wordt ook wel ventilatiesysteem C genoemd. Bij dit systeem wordt de vervuilde lucht via verschillende ventilatiekanalen afgezogen naar buiten toe. Deze ventilatiekanalen bevinden zich doorgaans in de keuken en de badkamer. Uiteraard moet de woning ondertussen ook worden voorzien van verse lucht. Dit gebeurt via de ventilatieroosters in de ramen en/of deuren. Dankzij dit continu voortdurende ventileerproces is jouw woning altijd voorzien van schone lucht. Ventilatiesysteem C is dus een uitkomst voor het creëren van een gezond klimaat in huis.

Wat kun je verder zelf doen?

Voor het optimaliseren van de luchtkwaliteit in huis is de aanwezigheid van een ventilatiesysteem essentieel. Maar naast de aanschaf van een goed ventilatiesysteem kun je zelf ook bijdragen aan het creëren van een gezond klimaat in huis. Zo is het regelmatig openen van een raam aan te raden. Vooral het ventileren van een ruimte nadat er gekookt of gedoucht is, is erg belangrijk. Bij deze activiteiten stijgt namelijk de luchtvochtigheid. Door deze hoge luchtvochtigheid ontstaat er gemakkelijk schimmelvorming in huis. Iets wat schadelijk is voor de gezondheid en daarmee te allen tijde voorkomen moet worden. Ventileer daarom je woning goed en geniet van een gezond klimaat in huis. 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *