Ga je verhuizen naar Den Haag of een andere grote stad in Nederland? Wanneer je gewend bent in een kleinere gemeente te wonen, dan is het toch wel even aanpassen. Je zult waarschijnlijk wel bekend zijn met de grote steden in de regio, toch is permanent wonen in een grote stad anders dan een dagtrip of een weekendje op stap gaan. Heb je de verhuisdozen al ingepakt, of moet je nog beginnen? We helpen je alvast een eindje op weg, van navigeren in smalle straatjes tot aan een verhuisbedrijf in Den Haag zoeken.

De top vijf grootste steden van Nederland zijn:

 

  1. Amsterdam
  2. Rotterdam
  3. Den Haag
  4. Utrecht
  5. Eindhoven

Met een eervolle vermelding voor Groningen, die wat inwonertal iets onder Eindhoven zit. De kleinste officiële stad in Nederland is Staverden, met ongeveer 30 inwoners. De redenen waarom veel mensen naar drukke steden verhuizen zijn heel divers. Voor werk, school, een relatie of omdat je gewoon houdt van de gezelligheid die een stadscentrum te bieden heeft. Je zult er doorgaans wel wat zaken voor moeten opgeven. Zo krijg je veel minder vloeroppervlakte voor je geld, en het verkeer kan ronduit frustrerend zijn. Buiten het centrum kan de sfeer en omgeving overigens snel veranderen, sommige steden zijn eigenlijk kleinere dorpen die later samengevoegd zijn.

Dit moet je regelen voordat je gaat verhuizen

De meeste mensen zullen in hun leven enkele malen verhuizen. Ergens anders gaan wonen kan heel interessant en uitdagend zijn, het proces van verkassen is zeker niet altijd een pretje. Zorg dus dat je goed voorbereid aan de slag gaat, en schakel indien nodig specialisten in om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Regel de formaliteiten

Aanmelden bij de gemeente, het postadres veranderen, telefoon, televisie en internet, er zijn veel kleine zaken die je moet regelen. Je kunt gelukkig steeds meer online regelen, kijk op de website van de gemeente voor meer informatie. Heb je een parkeervergunning nodig? En hoe zit het eigenlijk met het afval? Het is best mogelijk dat je afval in jouw huidige gemeente veel goedkoper kunt afvoeren dan in een grote stad. Regel dit dan voordat je op je bestemming bent ingeschreven.

Leer de stad kennen

Veel regels en wetten zijn in heel Nederland hetzelfde, op een dialect of accent na zijn ‘stedelingen’ ook wel te verstaan. Toch zijn er vaak subtiele verschillen, dus leer de stad kennen. Wikipedia is een goed begin, breng ook wat tijd door in de stad. Zo ontdek je snel of je vooruit kunt met een fiets, of een scooter beter is, een auto of een kaart voor het openbaar vervoer. Waar zitten de goede afhaal restaurants? Aan koken kom je de eerste tijd niet altijd toe.

Het voordeel van echte verhuisdozen

Ga je naar de supermarkt om dozen te recyclen of koop je speciale verhuisdozen? Bij een gespecialiseerd verhuisbedrijf in Den Haag of andere grote stad kun je vaak ook dozen bestellen. Het voordeel ten opzichte van bananendozen of oude dozen met chips is vooral het formaat. Echte verhuisdozen zijn gelijk van formaat, er past veel in terwijl ze toch nog goed te dragen zijn. Het draagvermogen is ook in orde, je hoeft niet bang te zijn dat de bodem er tijdens het dragen plotseling uitvalt.

Laat een verhuisbedrijf de verhuizing regelen

Is alles netjes ingepakt? De kofferruimte van de gezinsauto is al snel te klein, steeds op en neer rijden schiet natuurlijk niet op. Je kunt een busje huren, maar als je bijvoorbeeld op hoger gelegen etages moet zijn zul je ook nog een lift nodig hebben. Heb je trouwens ervaring met rijden in een grote stad? Eenrichtingsverkeer, nauwe straatjes en parkeerverboden, je zult het allemaal tegenkomen. We willen je echt niet bang maken, toch biedt een verhuisbedrijf in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag of elders zeker voordeel. Je hebt immers al genoeg aan je hoofd.

Succes met jouw verhuizing, en maak van jouw nieuwe woonplaats jouw thuis!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *