Een barst in je aanrechtblad, de verf op je kastjes laat los en je kookplaat is zo smerig dat je hem niet meer aan durft te raken. Tijd voor een nieuwe keuken denk je bij jezelf. Het is een flinke uitgave maar je kunt eigenlijk niet meer wachten nu. Het is sowieso tijd om je huis een opfrisbeurt te geven en dan kun je maar beter goed beginnen bij de keuken. In dit artikel helpen je met het maken van de juiste keuze van je keuken.

Praktisch of design

Natuurlijk hoeven deze twee zaken niet los van elkaar gezien te worden maar het helpt wel om al eens even goed na te denken over wat je wilt. Zo kun je kiezen voor een hele rij met hoge keukenkasten om zoveel mogelijk spullen kwijt te kunnen. Dit kan wel ten koste gaan van het ruimtelijke idee wat je ook aan je keuken kunt geven.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een kookeiland te nemen, mits je hier de ruimte voor hebt. Als je een kookeiland met zitgedeelte hebt is dat vaak praktisch en ook nog een heel mooi! Je creëert hiermee een nieuw leefgedeelte in je huis want je kunt nu ook aan je kookeiland zitten om een hapje te eten.

Landelijk of industrieel

De stijl die je kiest voor je keuken is helemaal aan jou. Je doet er wel goed aan om de look van je keuken af te stemmen op de rest van het huis. Het zou er vreemd uitzien wanneer je een prachtige industriële keuken in een heel landelijk ingerichte woonkamer plaatst. Hetzelfde geldt andersom natuurlijk ook.

Materiaal

Ook het materiaal is iets waar je veel in kunt variëren. Zo zie je tegenwoordig vaak composiet bladen van steen langskomen. Je kunt hierbij dan weer spelen met de dikte van het materiaal om zo een andere look te creëren. Hetzelfde geldt met de kastjes. Met de frontjes kun je hierbij ook ander materiaal nabootsen. Zo kun je het laten lijken of je prachtige houten kastjes hebt.

Waar koop je je keuken?

Het is natuurlijk het makkelijkste om je keuken lekker dichtbij te kopen. Als je in Woerden woont kun je het beste een keuken kopen Woerden. En als je in Rotterdam woont kun je het beste een keuken kopen Rotterdam. Het is echter altijd slim om verschillende keukenzaken te bezoeken voordat je een keuze maakt. Je wilt niet na een paar weken erachter komen dat er nog een veel mooiere keuken voor jou beschikbaar was!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *