Is een familielid of vriend pas overleden en is er nog een huis dat leeg moet worden gehaald om uiteindelijk te kunnen verkopen? Geen stress. In dit artikel geven we een aantal tips om een woning te ontruimen na overlijden. Jij hebt namelijk wel andere dingen aan je hoofd na het verlies dan het leegruimen van een woning. Zo kan je een bedrijf inschakelen dat de woning voor je ontruimt of zelf doen.

Inschakelen van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontruimen

Er zijn in Noord-Brabant veel bedrijven te vinden die je kunnen helpen met het ontruimen van een woning. Zo wordt er goed geluisterd naar wat er wel weg kan worden gegooid of wat je graag wil bewaren omdat dit emotionele waarde heeft of omdat je dit simpelweg in de familie wil houden. Het bedrijf gaat daarna aan de slag met het ontruimen van de woning. Zo wordt het afval netjes afgevoerd, worden producten die gerecycled kunnen worden naar een bedrijf gebracht dat hiervoor kan zorgen. Het leegruimen kan erg emotioneel zijn voor nabestaanden en daarom kiezen veel mensen ervoor om het ontruimen van de woning uit te besteden. Woningontruiming in Noord-Brabant kan hierdoor zeer spoedig en snel voorlopen.

Zelf woning ontruimen

Heeft u weinig budget voor het ontruimen van een woning of wil je liever zelf het huis leegruimen om te kijken wat kan worden weggegooid of niet? Dat is natuurlijk ook een verstandige keus. Bekijk wat je wil houden of wat misschien wel geld waard is als je dit doorverkoopt op bijvoorbeeld Marktplaats. Zo kan je de overleden persoon de begrafenis of crematie geven die hij/zij verdient. Mocht je pas na een tijdje het huis weer binnen komen, vergeet dan niet om alle deuren en ramen goed dicht te doen. Wellicht weten of zien mensen in de buurt dat er niemand meer woont. Het laatste wat je wilt is inbrekers en uiteindelijk sloten vervangen.

Zo kan je bij het overlijden van een dierbare vriend of familielid ervoor kiezen om zelf een woning te ontruimen of dit te laten doen door een bedrijf dat daar gespecialiseerd in is. Het ligt er maar net aan waar jij de voorkeur aan geeft.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *