Er zijn erg veel verschillende soorten tuinhuizen te verkrijgen. Er is zelfs zo veel te kiezen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Een van de belangrijke keuzes die je moet maken als het gaat om het aanschaffen van een nieuw schuurtje is de houtsoort. Er zijn meerdere houtsoorten die erg geschikt zijn voor een schuur. In dit artikel meer over een aantal van de houtsoorten die je kunt kiezen als je een nieuw schuurtje wilt plaatsen.

Vurenhout 

Een van de soorten hout waar je uit kunt kiezen is vurenhout. Vurenhout is een erg bekende houtsoort en wordt in veel toepassingen gebruikt. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. De fijnspar is een boom uit de familie van de dennenbomen. De fijnspar komt vooral voor in noord en centraal Europa. Vurenhout is een erg zachte houtsoort. Omdat vurenhout zacht is zijn er vele toepassingen mogelijk met vurenhout. Het is namelijk erg gemakkelijk te bewerken. Dit maakt het een van de meest veelzijdige houtsoorten. Daarbij is vurenhout relatief goedkoop als je het vergelijkt met andere houtsoorten. Een nadeel bij vurenhout is dat het niet het meest duurzame materiaal is. Er komen gemakkelijk beschadigingen op. Gelukkig is dit te verhelpen door het hout goed te behandelen met een beschermende lak. Al met al is het vurenhout een prima keuze voor een nieuwe schuur.

Douglas hout 

Douglas hout is een 2e houtsoort waar je uit kunt kiezen bij het plaatsen van een nieuw schuurtje. Een Douglas schuur is vaak een erg stevige schuur en gaat lang mee. Dit komt, omdat Douglas hout een erg harde en sterke houtsoort is. Dit maakt de houtsoort erg duurzaam (duurzaamheidsklasse 3). Een Douglas schuur kan onbehandeld eenvoudig 15 jaar meegaan. Behandeld kan de schuur echter nog veel langer mee. Dit maakt Douglas een erg duurzame optie. Een nadeel is dat Douglas hout, onbehandeld weliswaar, verkleurd naar een grijsblauwe kleur. Douglas hout wordt steeds populairder en dat is dus niet zo gek gezien de natuurlijke duurzaamheid van de houtsoort.

Eiken hout 

Eikenhout kan worden gezien als een voordelig alternatief voor hardhout. Eikenhout is net als Douglas ook een zeer duurzame houtsoort. Eikenhout is een veelzijdige houtsoort. Het wordt dan ook in veel toepassingen gebruikt. Wel moet eikenhout je smaak zijn. Het is natuurlijk materiaal wat niet gedroogd is. Dit betekent dat in de loop van de tijd eikenhout verandert. Er komen scheuren in etc. Dit maakt het hout kwalitatief niet minder goed, alleen de uitstraling verandert.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *