U heeft een nieuwe dakkapel besteld? Gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om te gaan aftellen en aan de slag te gaan met de voorbereidingen. Bekijk hier onze beste tips, zodat u straks optimaal kunt genieten van uw nieuwe ruimte.

Maanden van tevoren

Met nog een paar maanden te gaan tot het plaatsen van uw nieuwe dakkapel kunt u vast beginnen met het leukste voorbereiding. U krijgt er straks een boel extra licht en ruimte bij. Heeft u al bedacht wat u hiermee gaat doen? Wilt u er een extra slaapkamer van maken of een ruim kantoor? Dit is hét moment om hier plannen, schetsen en tekeningen voor te maken.

Is ook de verbouwvergunning al in orde? Indien u een vergunning voor uw dakkapel nodig heeft kost het aanvragen hiervan vaak veel tijd. Goed om hier dus op tijd mee te beginnen. Zoek ook vast uit of u een verbouwvergunning of opstalverzekering wilt afsluiten.

Weken van tevoren

Een paar weken van tevoren kunt u vast beginnen met het uitzoeken van uw zolder. Zeker als u er veel spullen heeft opgeslagen. Misschien zijn er nog spullen die u kunt verkopen of naar de kringloop wilt brengen. Overleg ook even met de leverancier of het nodig is dat u zelf een afvalcontainer regelt voor het bouwafval.

Wanneer de datum en tijd van de plaatsing zijn afgesproken, kunt u uw buren inlichten. Zo komen zij niet voor verrassingen te staan en kunnen ze rekening houden met geluidsoverlast. Misschien vinden ze het zelfs leuk om even naar de plaatsing te komen kijken?

Dagen van tevoren

De monteurs komen met een paar bedrijfswagen en, in het geval van een prefab dakkapel, ook met een hijskraan. Het is handig als u een plekje kunt vrijhouden op uw oprit of de parkeerplaatsen bij uw huis. Zo kunnen de monteurs nog efficiënter werken.

Maak uw zolderruimte nu echt zo veel mogelijk leeg. Grote meubels die u niet naar een andere ruimte kunt verplaatsen kunt u het best aan de kant schuiven en inpakken met beschermingsfolie. Zo blijft de kans op beschadigingen aan uw meubels zo klein mogelijk.

Op de dag zelf

Met een prefab dakkapel kan het plaatsen van uw dakkapel in één dag gebeuren. Dit betekent dat uw dakkapel van tevoren in elkaar is gezet en alleen nog geplaatst en afgewerkt hoeft te worden. Na het opruimen van de zolder en de laatste checks vertrekken de monteurs. Voor u de hoogste tijd om van uw nieuwe dakkapel te gaan genieten!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *