Nederland ligt bedekt onder een dikke laag sneeuw. Het leuke is, in tegenstelling tot andere keren, dat de sneeuw deze keer ook voor langere tijd blijft liggen. Een ideaal moment dus om met de kinderen op pad te gaan en te genieten van de witte omgeving. Door buitenspeelgoed zoals een slee en een schepje hebben je kinderen gemakkelijk een prachtige dag! In deze blog vind je een aantal ideeën om buiten te spelen met de kinderen, maar ook waar je op moet letten tijdens deze koude dagen. 

Sleeën

Wie is er niet opgegroeid met een sleetje op de besneeuwde straten? Sleeën is een activiteit die het altijd goed doet. Als je zelf ook behoefte hebt om er even uit te zijn kun je je kinderen voorttrekken met een sleetje. Zo heb je zelf een kleine workout en worden de kleintjes ook meteen vermaakt. Daarnaast kan je natuurlijk op zoek naar een bergje in de buurt waar de kinderen naar beneden kunnen sleeën. Je ziet ook filmpjes voorbij komen waarbij kinderen getrokken worden door een touw uit de auto te hangen en daar de slee aan vast te maken. Dit is echter wel risicovol, en is daarom niet echt aan te raden.

Sneeuwpop maken

De sneeuw nodigt natuurlijk uit om de mooiste kunstwerken te maken. Met wat eenvoudige huishoudelijke spullen zet je een prachtige sneeuwpop in elkaar. De basis ligt natuurlijk bij het rollen van grote ballen. Vervolgens kun je door een wortel, een sjaaltje en wat knopen het gezicht van de sneeuwpop compleet maken. Wil je het groters aanpakken? Misschien kun je dan wel een iglo bouwen met je kinderen in de tuin. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van emmers die je vult met sneeuw en vervolgens omkiept. Zo heb je snel een stevige basis voor een iglo waar je kleintjes in kunnen spelen.

Andere activiteiten

Naast sleeën en het maken van een sneeuwpop is er nog zoveel meer te doen in de sneeuw. Zo vinden veel kinderen het leuk om sneeuwengelen te maken met hun lichaam. Een ander idee is door het speelgoed van de zandbak te gebruiken om mooie vormpjes te maken. Bovendien zou het zomaar kunnen dat we deze week ook kunnen schaatsen. Dit kun je het beste doen op een ijsbaan die hiervoor is aangelegd, zoals een onder water gelegd stukje weiland. Op deze manier hou je het veilig en leuk tegelijk! 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *