Besluit je om een dakkapel te plaatsen? Dan kun je kiezen voor een kunststof dakkapel. Je bent eker niet de enige, want steeds meer mensen maken diezelfde keuze. De kunststof dakkapel geniet dus een zekere populariteit. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Wellicht wil ook jij weten waarom dat zo is.

Uiteraard is een goede isolatie van belang

Wanneer is een bepaald materiaal goed isolerend? Als de warmte goed wordt tegengehouden. Het is dan een materiaal met een grote warmteweerstand. Een materiaal met een grote warmteweerstand heeft een hoge RC-waarde. Kunststof is een materiaal met een hoge RC-waarde. Besluit je om een polyester prefarb dakkapel te laten plaatsen? Dan bedraagt de IC waarde 4,0, een waarde die ruim boven de in het bouwbesluit genoemde  minimale RC- waarde van 2,5 ligt. Die goede isolatie verlaagt de stokkosten. Dat is prettig voor je portemonnee en bovendien wordt het milieu gespaard.

Uiteraard is het weinig onderhoud nodig hebben van belang

Geen tijd of geld om aan onderhoud van je huis te besteden. Bedenk dan dat een kunststof dakkapel praktisch onderhoudsvrij is. Schilderen is in ieder geval niet nodig. Er kan worden volstaan met een jaarlijks schoonmaakbeurt. Dat scheelt dus zeker tijd en geld. Bovendien gaat een kunststof dakkapel lang mee, want kunststof is een materiaal met een lange levensduur. Het is dus zeker een goede investering.

Een kunststof dakkapel kan de uitstraling hebben van hout

Vind je een houten dakkapel mooi? Het is dan goed te weten dat kunststof voorzien kan worden van een houtnerfstructuur. Je kunt dus kiezen voor kunststof met het uiterlijk van hout. Wellicht bevindt de dakkapel zich op een moeilijk bereikbaar dak. Het onderhoud is dan lastig. Dat kan een goede reden zijn om te kiezen voor een kunststof dakkapel die het uiterlijk heeft van hout.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *