De zomer komt eraan. De hitte van de zomer is voor veel planten te veel om te verdragen. Ze stoppen met bloeien, verschroeien of verwelken en sterven zelfs helemaal onder de meedogenloze zomerzon. Als je van kweken houdt en het niet kunt verdragen om je bloeiende planten in de hitte te zien lijden, breng ze dan naar binnen om van wat comfort van je kamerklimaat te genieten. Hier zijn enkele van de beste kamerplanten voor de zomer.

Afrikaans viooltje

Deze bloemen zijn gemakkelijk te kweken en bestaan in vele variëteiten met een breed scala aan kleuren en texturen. Omdat Afrikaanse viooltjes het het beste doen in relatief koele omstandigheden, is het binnenhalen van de bloemen de sleutel tot continue bloei. Zet de viooltjes in een pot op een zonnige vensterbank om het hele jaar door te kunnen bloeien.

Kaapse sleutelbloem

Kaapse sleutelbloem, een neef van het Afrikaanse viooltje, is gemakkelijk binnenshuis te kweken. Deze planten zijn verkrijgbaar in een regenboog aan kleuren en zullen dus passen in iedere woning. Ze geven de voorkeur aan matig tot helder licht en doen het goed in kamers met een normale tot koelere temperatuur.

Vredeslelie

De vredeslelie wordt beschouwd als een onderhoudsvriendelijke plant en verdraagt weinig licht en een lage luchtvochtigheid. Ideaal als je geen goede plek met direct zonlicht hebt om kamerplanten neer te zetten. De bloemen bloeien het sterkst in de zomer en blijven het hele jaar door matig bloeien. Wees je ervan bewust dat vredeslelies giftig zijn voor kinderen en huisdieren, dus houd de jouwe buiten bereik.

Jasmijn

Jasmijn is een iets moeilijkere plant om te verzorgen. Het is een klimplant die je in een mooie vorm kunt gieten. De heerlijke geur van jasmijn bloemen in combinatie met de voorliefde voor vocht maakt een vensterbank in de badkamer tot de perfecte plek voor deze kamerplant.

Oxalis

Diep paarse bladeren zorgen ervoor dat de oxalis opvalt tussen het typische groene gebladerte. De roze of witte bloesems maken het unieke uiterlijk compleet. Zet je oxalis op een zonnige tot halfzonnige vensterbank voor de beste resultaten. Als de pot te vol wordt, kun je de plant gemakkelijk splitsen en de nieuwe groei verplanten.

Geranium

Als je houdt van de felle kleurenpracht die geraniums aan je tuin geven, zet er dan een paar in een pot en haal ze naar binnen. De tuingeraniums zijn de gemakkelijkste soorten om te kweken, vooral in een koele binnenomgeving. Ze hebben levendige bloemen in roze, wit, rood, paars en andere kleuren, afhankelijk van de soort. Hoe meer licht ze krijgen, hoe meer de geraniums zullen bloeien.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *