Een industriële salontafel is niet weg te denken uit een stoere woonkamer. Het is de eyecatcher voor iedereen die bij jou op bezoek komt. Het kan een echte finishing touch zijn voor een gezellige maar toch industriële woonkamer. De industriële woonstijl staat bekend om zijn robuuste, stoere en donkergekleurde meubelen. In deze woonstijl vallen oude meubelen en decoraties ontzettend goed te combineren met moderne meubelen. Met deze stijl kun je alle kanten op, waardoor jij het echt jouw eigen twist kunt geven.

Industrieel interieur

Wil jij graag de industriële woonstijl in jouw woning of kamer hebben? Voor het uitzoeken van geschikte meubelen kun je daarvoor de volgende richtlijnen gebruiken:

 

Neutrale kleuren

Gebruik als kleurenpallet voor neutrale kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn wit, grijs en zwart. Echter wordt er ook veel gebruik gemaakt van verschillende bruintinten.

Materiaal

Industriële meubel worden vaak gemaakt van hout, staal en leer. Kenmerkend voor een industrieel interieur zijn de grote bruine lerenbanken, de robuuste kasten en het veel terugkomen van staal in bijvoorbeeld de poten van de tafels en stoelen, en accessoires.

Moderne twist

Wil je deze stijl een moderne twist geven? Dan is het gebruik maken van glas, betonlook meubelen en andere kleuren zoals blauw, groen en oranje een goede en speelse optie.

 

Woonkamer

Een industriële salontafel maakt jouw woonkamer helemaal af. Dit meubelstuk is ontzettend praktisch en geeft jouw woonkamer een gezellige sfeer. Je brengt samen met jouw gezin veel tijd door op de bank om te ontspannen, bij te kletsen of tv te kijken onder het genot van heerlijke drankjes en hapjes.

Bij het uitzoeken van een salontafel kun je kiezen uit een tal van opties. Het is belangrijk dat je vooraf de beschikbare ruimte meet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een meubel lijkt in een woningzaak vaak kleiner dan dat het in jouw woonkamer zal lijken, dit komt vaak door de grote ruimte waarin dit meubel als showmodel staat. Houdt hierbij rekening met de ruimte tussen de bank en de tafel van veertig centimeter.

 

Hiernaast is het belangrijk om te bepalen hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Wanneer dit meubel alleen ter decoratie is kun je kiezen voor bijvoorbeeld een simpele tafel met stoere poten of een glazen tafel. Als je extra opbergruimte nodig hebt voor tijdschriften, kranten of andere spullen, kun je kiezen voor tafels met planken, lades of manden.

 

Sfeer

Een industriële salontafel is dus niet alleen een smaakvol meubelstuk, maar ook een nuttig en praktische opberger. Hiermee kan het de sfeer van de woonkamer erg bepalen. Wil je een strakke uitstraling? Dan kun je kiezen voor een simpel vierkant meubel. Bij een grote woonkamer kun je kiezen voor dezelfde twee meubelen naast elkaar.

 

Wil je graag een gezellige en speelse sfeer terug laten komen in jouw woonkamer? Kies dan voor een set salontafels. Deze tafeltjes zijn vaak rond en hebben verschillende hoogtes. Zo kunt je ze gemakkelijk verplaatsen, waardoor de tafeltjes niet veel ruimte innemen en je de tafeltjes naar de situatie verschuiven. Handig voor bijvoorbeeld een avond met bezoek of een verjaardag.

 

Met een aantal industriële accessoires zoals een tafellamp, trolley, vloerkleed of klok kun jij jouw woonkamer helemaal afmaken.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *