Bijna iedereen raakt na enige tijd uitgekeken op de inrichting van het huis waarin je woont. Dit is volkomen logisch want voor de meeste mensen is het huis ook de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Je kan dit natuurlijk groots aanpakken en gelijk je interieur ingrijpend laten verbouwen. Maar slimmer en bovendien goedkoper is het om te beginnen met wat kleine aanpassingen. Verander eens je hanglampen of geef een kleurtje aan de muur en je zult zien dat dit ook al voor een hele andere sfeer kan zorgen. 

Durf te combineren

Een industriële look is tegenwoordig super populair, en dat is niet zo gek. Deze stijl gaat samen met een trend om meer soorten materialen met elkaar te combineren. Zet hout met metaal bij elkaar voor een trendy uitstraling. Kies daarbij een aantal kamerplanten die je nieuwe woonruimte helemaal zullen opfleuren. Natuurlijk is het niet ideaal om maar van alle materialen wat in huis te halen, je wil natuurlijk wel de rust bewaren. Ben je toch bang dat het te veel wordt met al die materialen bij elkaar? Kies dan voor verschillende materialen in dezelfde kleuren. Zo komt je interieur samen toch tot een mooi geheel. 

Doe inspiratie op

Het voordeel van dit tijdperk is de opkomst van internet. Maak hier gebruik van als je op zoek bent naar inspiratie voor aanpassingen in je huis. Via verschillende sites kan je bij andere mensen kijken hoe zij hun huis hebben ingericht. Nog handiger is als je de leukste inrichtingen en ideeën opslaat en hier zelf een moodboard bij maakt. Ben je nou niet zo creatief met knippen en plakken? Er zijn ook websites die het maken van een moodboard online en gratis mogelijk maken. 

Vergeet niet de details

Tuurlijk kies je voor een of twee eyecatchers in je ruimte. Maar focus je niet alleen daarop, bedenk ook goed welke kleine details daar mooi bijpassen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een leuk kleedje voor in de woonkamer. In je werkkamer kan je met je bureau groot uitpakken, en dit kan je afmaken door wat leuke (en praktische) tafellampen te plaatsen. Wanneer je kies voor een nieuwe voordeur, zoek dan ook gelijk een nieuwe deurmat die er goed bij past. Ook als je budget niet zo groot is kan je voor weinig geld leuke nieuwe details toevoegen in je huis. Genoeg mogelijkheden dus om ook jou huis wat op te fleuren! 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *