In de huidige crisis zijn veel dingen onzeker. Ook voor mensen die op het punt staan om hun huis te verkopen. Zeker wanneer je al een andere woning gekocht hebt, is het belangrijk om je woning voor een goede prijs te verkopen. Is dit wel de juiste tijd? En hoe kun je de woning voor een zo goed mogelijke prijs verkopen? Wij geven hieronder tips.


Kennis over de wijk


Als verkoper kun je tegen enkele zaken aanlopen, die het verkopen van de woning wellicht moeilijker kunnen maken. Zo kun je te maken hebben met luidruchtige buren. Het is belangrijk om potentiële kopers hierover te informeren, maar het moet niet de leuke kanten van de buurt overschaduwen. Het is daarom belangrijk om veel kennis van de wijk te hebben. Een makelaar kan je hierbij goed helpen. Deze kan vanuit zijn expertise de kopers op een goede manier op de hoogte brengen van de wijk. Wanneer de kopers het huis goed leren kennen en echt verliefd worden op de woning, kunnen externe factoren minder een rol gaan spelen en toch overstag gaan.

De feiten en cijfers


Bij het bepalen van een vraagprijs is het belangrijk op alle feiten op een rij te hebben. Een potentiële koper zou zich kunnen afvragen waar deze vraagprijs op gebaseerd is. Daarnaast kan een aankoopmakelaar hier ook over willen informeren voor zijn klant. Het is dus belangrijk dat je als makelaar zijnde goed uit kan leggen waarom je een bepaalde vraagprijs vraagt. De vraagprijs wordt mede bepaalt door het aantal serieuze zoekers in de buurt en voor welke prijs vergelijkbare woningen verkocht zijn. Dit geeft duidelijkheid aan de potentiële koper, maar biedt daarnaast ook rust aan de verkopers. Op deze manier weten zij waar ze aan toe zijn.

Je woning zelf verkopen

Een huis kopen of verkopen doe je niet elke dag. Indien je zeker wilt weten dat je de juiste beslissingen neemt, is het aannemen van een makelaar handig. Deze expert heeft veel kennis en ervaring en kan je daardoor helpen om het verkopen van je woning op een goede doordachte manier te doen. Toch is het zelfstandig verkopen van je woning ook altijd nog een optie. De hierboven beschreven tips gelden dan nog steeds. 

Uiteindelijk is het voor een potentiële koper altijd een kwestie van afwegen, maar met voldoende informatie wordt de koper meer begeleidt in zijn keuze. Als verkoper is het voornamelijk belangrijk dat een koper met net zoveel plezier in de woning woont als zijn voorgangers hebben gedaan.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *