Natuurlijk kun je de zolder uitsluitend gebruiken als opslagplaats voor een trampoline, schilderijen en oud speelgoed. Je zolder is dan een donkere en rommelige ruimte. Je kunt echter meer doen met een zolder. Het is namelijk mogelijk om een zolder lichter te maken. Ook kun je de leefruimte vergroten. Hoe je dat doet? Door nokverhoging, door het plaatsen van een dakraam of door het plaatsen van een dakkapel.

De zolder beloopbaar maken door nokverhoging

Heeft je huis een erg laag dak? Dan is de zolder waarschijnlijk zo laag dat je er niet in kunt staan. Dit probleem los je niet op met een dakkapel. De  beste optie is nokverhoging. Dankzij de nokverhoging, het verhogen en soms verschuiven van de nok ( de punt) van het dak), kun je op de zolder lopen. Zo wordt de ruimte in huis aanzienlijk vergroot. Het is wel een kostbare verbouwing. Je moet gemiddeld rekenen op bedragen tussen de 8.000 en 16.000 euro.

Meer licht in de zolder met een dakraam

Wil je meer licht in de zolder? Overweeg dan om een dakraam te plaatsen. De kosten zijn te overzien. Een dakraam van 50 bij 80 cm kun je al voor 500 euro laten plaatsen. Een dakraam, in Nederland vaak een tuimeldakraam, brengt zowel meer licht als een goede ventilatiemogelijkheid op zolder. De op zolder beschikbare ruimte neemt helaas niet toe.

Meer vloeroppervlak op uw zolder met een dakkapel

Wil je het beschikbare vloeroppervlak op je zolder vergroten? Het plaatsen van een dakkapel is dan vaak de beste optie. Behoefte aan een extra slaapkamer of een ruime studeerkamer? Plaatsing van een dakkapel kan zorgen dat die wens wordt vervuld. Je kunt dus veel doen met een donkere en rommelige zolder. Niet alleen neemt het vloeroppervlak op  de voorheen donkere en rommelige zolder aanmerkelijk toe. Een dakkapel verhoogt ook de waarde van je huis. Wat kost een dakkapel? Een houten dakkapel kost minimaal 3.000 euro. Kies je voor een vrijwel onderhoudsvrije kunststof dakkapel? Dan betaal je minimaal 500 euro meer. Overweeg je om een dakkapel te laten plaatsen? Het loont de moeite om bij diverse bedrijven een offerte te vragen. De gevraagde prijzen kunnen namelijk verschillen.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *