Het is belangrijk om de woning goed en veilig in te richten als je wat ouder wordt. Het is goed om het op de juiste manier te doen. Voldoende inspiratie opdoen is belangrijk om de woning mooi te maken. Een mix van comfortabel en veilig, zoals een mooie leren sta-op stoel met elektrische bediening. Het is heerlijk zitten en daarnaast kunnen ouderen er veilig uitkomen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de woning veilig te maken voor ouderen. Laten we onze tips delen. 

Een traplift om veilig naar boven te gaan 

Wanneer we ouder worden, worden de gewrichten wat minder soepel. De spieren worden wat stijver en het is belangrijk om onszelf te beschermen om niet te vallen. Denk aan het traplopen waar veel ongelukken gebeuren. Een traplift kopen is een oplossing. Het maakt het gemakkelijk om veilig naar boven en beneden te gaan. Het maakt het mogelijk om in de eigen woning te blijven wonen. Daarnaast is het ook goed om de drempels en andere obstakels uit de woning te halen. Kies voor een aangepaste badkamer of douche om gemakkelijk in en uit de douche of badkamer te gaan. Daarnaast is het ook slim om extra beugels te nemen in het toilet. 

Nieuwe technieken 

Naast eenvoudige aanpassingen in de woning is het verstandig om te kiezen voor elektronische aanpassingen. Denk aan een videocamera buiten met een monitor. Het is niet meer nodig om de deur open te doen om te zien wie er voor de deur staat. Het geeft een extra gevoel van veiligheid. Ook een noodknop in de woning en in een ketting om de nek is prettig om te gebruiken. Mocht er wat gebeuren dan is er snel hulp. Bijvoorbeeld als iemand valt of als er wat anders aan de hand is. Het is een veilig gevoel. 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *