Veel mensen zouden het liefst een paar keer per jaar op vakantie gaan naar een tropisch oord. Helaas is dat voor de meesten niet weggelegd, maar je kunt wel je eigen tropische oord creëren in je tuin. Zo kun je een stuk vaker genieten van dat fijne tropische gevoel. Ben je benieuwd hoe je jouw tuin omtovert tot een echt tropisch paradijs? Dat vertellen we je in deze blog!

Exotische natuur

In een tropische tuin hoort natuurlijk exotische natuur. Palmbomen creëren precies dat gevoel alsof je op een tropisch eiland zit. Helaas zit het klimaat in Nederland niet altijd mee, en zul je dus moeten gaan voor planten die het ook in de winter zullen overleven. Er zijn veel bamboesoorten die de winter kunnen overleven, dus bamboe is een hele goede keuze voor in jouw tropische tuin. Dit kun je perfect aanvullen met planten met grote bladeren. Ook varens staan heel leuk in een tropische tuin.

Vrolijke tuinmeubelen

Ook je tuinmeubelen moeten perfect passen bij de tropische stijl. Er zijn verschillende opties als het gaat om tropische tuinmeubelen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor houten of rieten meubelen, of juist voor pastelkleurige of felgekleurde meubelen. Dit past allemaal perfect bij een tropische tuin. Als je je meubels liever neutraal houdt maar toch graag wat kleur toevoegt, kun je er ook voor kiezen om één muur gekleurd te schilderen.

Zwembad renoveren

Ook een zwembad is prachtig in een tropische tuin. Het staat niet alleen heel mooi, maar het is ook nog eens heerlijk om af en toe een duik te nemen op een warme zomerdag. Heeft jouw zwembad zijn beste tijd wel gehad? Dan kun je een zwembad renovatie laten uitvoeren. Een zwembad renovatie kost vaak minder geld dan een heel nieuw zwembad, en toch ziet het er weer zo goed als nieuw uit. Als je je zwembad laat renoveren, ben je er zeker van dat het zwembad perfect bij de rest van je nieuwe tuin past.

Rotsen en stenen

Daarnaast zijn rotsen en stenen kenmerkend voor een tropische tuin. Je kunt ervoor kiezen om een pad te leggen van stenen of om wat rotsen verspreid door je tuin te leggen. Ook een kleine waterval kan erg leuk zijn in een tropische tuin.

Zo realiseer jij een exotische tuin waar je de leukste barbecues kunt organiseren, jouw tuin gaat immers niemand vervelen!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *