De gietvloer wordt steeds geliefder. Dit komt doordat de vloer een moderne en industriële look geeft aan je interieur. De industriële look is in opmars de laatste tijd. Diverse afwerkingsmogelijkheden behoren bij een Pu gietvloer tot de mogelijkheden. Dit maakt de vloer bovendien erg veelzijdig. Vloerverwarming komt geheel tot zijn recht bij deze mooie vloer.

Gebruikte materialen

De vloer heeft een basis gemaakt van de stof polyurethaan. Het materiaal wordt gemakkelijk toegepast en de kleuren die je kan gebruiken zijn talrijk. Op deze wijze geniet je van een betonvloer look, inclusief vele voordelen. De vloer heeft harde eigenschappen maar ook elastische eigenschappen. Net als bij gietbeton is het onderhoudsvrij en gemakkelijk schoon te houden. Bovendien is de geluiddempende werking zeer nuttig. Vanwege het materiaal is de vloer goed geschikt voor iedere ruimte in je huis.

Onderhoud van de PU gietvloer

Het reinigen van een pu gietvloer is zeer eenvoudig. Graag een schone en frisse vloer behouden? Dan is het raadzaam om zand, stof en vuil te verwijderen met een stofwisser of zachte bezem. Wel is het van belang rekening te houden met krassen. Gebruik vloerbeschermers voor meubels, en gebruik geen sponsjes voor het schoonmaken van de vloer. Het gebruik van een stofwisser en een stofzuiger is veelal voldoende. Eens in de zoveel tijd kan een behandeling met een oplossing van azijn wenselijk zijn om kalk te voorkomen. Ook zijn er speciale reinigers voor polyurethaan vloeren te koop. Om de gietvloer eens in de 6 maanden grondig onder handen te nemen is een speciale reiniger die ontvet aan te raden. Zorg ervoor dat je speciale middelen gebruikt die gemaakt zijn voor de polyurethaan vloer.

Gietvloer vloerverwarming

Een koude winterdag maar toch heerlijk warme voeten? Dat kan met de gietvloer vloerverwarming. De pu gietvloer leent zich uitstekend voor vloerverwarming. De vloerverwarming kan probleemloos worden verwerkt in je gietvloer. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met het eventuele wegwerken van radiatoren. De diverse lagen in de vloer, zorgen voor een uitstekende warmteverdeling. Het energieverbruik valt hierdoor mee, terwijl je toch geniet van een heerlijk aangenaam klimaat in huis.

Is het een warme zomerdag? Vloerverwarming kan ook ingezet worden voor het verkoelen van je vloer. Koud water stroomt dan door de leiding, wat zorgt voor een prima temperatuur in huis.

 

Conclusie

Samengevat kan de vloer enorm veelzijdig ingezet worden. De vloer is aangenaam warm te krijgen op koude dagen en aangenaam koel op de warmere dagen. Het is eenvoudig te onderhouden, duurzaam en zorgt voor een mooie uitstraling in je interieur. Alles bij elkaar genomen mag gezegd worden, dat de vloer met recht een zeer veelzijdige vloer is!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *