Ladders en steigers zijn niet genoeg. De binnentrap wordt in een handomdraai een puinhoop en dus gevaarlijk. Wat heb je nodig om een bovenwoning vlug en veilig te verbouwen? Een apparaat dat je lasten en goederen snel naar de tweede of derde verdieping kan brengen.

Problemen oplossen.

Bij een verbouwing kom je voortdurend problemen tegen die onmiddellijk opgelost moeten worden. Een vloerplank die los ligt kan niet meer terug op de oorspronkelijk plek omdat de plank gebroken is. De nieuwe plank ligt beneden, maar is extra lang en kan niet via een ladder of de trap naar boven! Wat nu te doen?

De lampenkappen en fittingen zijn goed en veilig verpakt in dozen. In verhuisdozen, en die zijn net te breed voor de trap.
Het puin van de betonnen gietvloer moet snel naar beneden, de mensen die de nieuwe gietvloer komen leggen staan te wachten.

Intussen zijn anderen bezig de tegelwanden in de keuken en de badkamer weg te bikken, ook weer een grote hoop puin!

Er is een manier om al die problemen aan te pakken.

Het apparaat bestaat al heel lang en wordt in de industrie al veel gebruikt. Je moet er iets voor doen om het ook goed te kunnen bedienen, maar in feite kan iedereen een heftruckcertificaat halen.
Verspreidt door heel Nederland zijn bedrijven voortdurend op zoek naar gekwalificeerde heftruckchauffeurs. Dus ook na de verbouwing kun je gebruik maken van het certificaat.

De cursus duurt gewoonlijk een week. Behalve het omgaan met de heftruck leer je ook hoe de accu’s werken, en hoe ze veilig opgeladen worden. Ook het inschatten van de juiste hoogte voor de vorken is onderdeel van de cursus. Omdat vorkheftrucks over het algemeen gebruikt worden in magazijnen, zal het praktische deel van de cursus gegeven worden in een magazijn, met stellingen, boxen en wel of niet geladen pallets.

Ook op zoek naar werk?

Als leuke bijkomstigheid wordt er bij de meeste instituten een cursus magazijnmedewerker gegeven. Dus wanneer je slaagt, heb je een diploma en een certificaat. Met die papieren kun je zeker onmiddellijk aan de slag.

 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *