Wanneer je je huis wilt verkopen, zal dit best veel werk met zich meebrengen. Hierdoor moet je jezelf uiteraard niet laten demotiveren. Als je efficiënt omgaat met je tijd en energie, kun je zelf veel doen en de maximale potentie van je woning benutten. De volgende tips, over de tuin, het inschakelen van een makelaar en een verkoopstyliste, die worden besproken zullen je hierbij helpen.

 

1. Zorg voor je tuin(en)

 Het landgoed dat je bezit of je tuin(en) zal een van de eerste dingen zijn die bij de potentiële koper zal opvallen. Nu hoef je niet extravagant te zijn en gelijk een fontein laten installeren of een professional in te huren, maar zorg ervoor dat het schoon en opgeruimd is. Wanneer het er simpelweg netjes uitziet (bij voorkeur levendig), schep je al een positief beeld! Maai het gazon, trim je struiken en verwijder het onkruid. Bij de verkoop van onroerend goed tellen de eerste indrukken zeker mee voor het eindresultaat.

 

2. Schakel een makelaar in

 Het werken met een professional om je huis te verkopen heeft veel voordelen en neemt veel van het zware werk van je af. Een ervaren makelaar is in de meeste gevallen in staat je huis sneller verkopen (en voor een betere prijs), dan je dat zou kunnen. Dit is in feite een van de meest waardevolle tips voor het verkopen van je huis. Let er bij het inschakelen van een makelaar wel op dat deze bekend is met de omgeving, buurt of plaats waar jouw huis staat. Zo heeft het geen nut een makelaar in te schakelen uit Leeuwarden voor het verkopen van je huis in Leerdam. Het is verstandig om dan een plaatselijke makelaar in Leerdam in de hand te nemen zoals Van der Brugge.

 

3. Overweeg een verkoopstylist

 Het doel van een verkoopstylist is om een stijl en lay-out te bedenken die het onroerend goed het beste aanvult en aantrekkelijker maakt voor de potentiële koper(s). Deze stylisten zijn vaak gekwalificeerde interieurontwerpers die precies weten wat ze met interieur van je woning moeten doen om het onderste uit de kan te halen. Verkoopstyling kan zeker meer opleveren dan dat het je kost.

 

Je kunt dit ook zelf doen, mits je een beetje creatief bent en weet hoe je met de belichting in een ruimte moet omgaan. Verder maken accessoires zoals een kaartje hier en daar en wat kussens de ruimte wat levendiger, wat de ruimte ook aantrekkelijker maakt. Pas wel op dat het niet te druk wordt! Een rustige en neutrale sfeer met levendige tinten is vaak het beste.

Categorieën: Blog

1 reactie

Marie de Jonge · maart 4, 2020 op 3:40 pm

Het kan inderdaad verstandig zijn om een verkoopstylist in te schakelen wanneer je huis er vanbinnen niet zo aantrekkelijk uitziet. Ook kan deze persoon veel tips geven over de inrichting van meubels. Het is vaak niet zo moeilijk om het gewenste effect te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *