Dichtbij de Randstad wonen is voor veel mensen een uitkomst. Zo hoeven zij niet lang van en naar hun werk te reizen en hebben zij alle gemakken eigenlijk gewoon in de buurt. Dit is natuurlijk heel handig, maar wonen in de Randstad brengt voor veel mensen ook drukte en onrust met zich mee. En niet iedereen zit erop te wachten om in zo’n druk gebied te wonen. Wanneer je wel in de buurt van de Randstad wilt wonen, maar het liefst niet in een drukke stad, dan moet je zeker even verder lezen. Wij gaan je namelijk vertellen hoe je dit kunt bereiken.

De gemakken van een woning nabij de Randstad

De Randstad is het gebied rondom het Groene Hart, dat grenst aan Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Er wonen veel mensen en er is veel werkgelegenheid, maar dat brengt ook met zich mee dat er iedere dag veel files zijn tijdens de spitsuren. Daarom gaan veel mensen liever een stukje verder weg wonen, maar blijven zij wel in de buurt. Almere is zo’n stad waar je heerlijk rustig kunt wonen en toch in de buurt blijft. Zie hier de nieuwbouw in Almere en stel je voor hoe fijn het zou zijn om daar binnenkort een eigen huis te hebben.

Andere fijne woonplaatsen nabij de Randstad

Natuurlijk is er meer keuze dan alleen een woning in Almere. Andere fijne woonplaatsen dichtbij de Randstad zijn bijvoorbeeld Maarssen, de Bilt en dorpjes als Montfort of Schoonhoven. Of wat dacht je van Bleiswijk of Gouda? Wanneer je je in deze plaatsen gaat verdiepen, zal je zien dat er vrij veel aanbod is in verschillende prijscategorieën. Er zal dan ook gerust een woning zijn die jou aanspreekt en die past bij jouw budget. Wellicht overweeg je dan om naar deze plek te verhuizen. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan kun je altijd een makelaar in de hand nemen die jou op weg helpt met het vinden van de ideale woning nabij de Randstad. Tijdens het verhuizen kan je ook een goedkoop verhuisbedrijf inhuren.

De voor- en nadelen van de Randstad op een rij

Of je nu dichtbij de Randstad of toch een stukje verder gaat wonen, het is belangrijk dat je nog even inziet welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn. Voordelen zijn zoal:

  • Het culturele aanbod (musea, evenementen, horecagelegenheden, et cetera);
  • De goede bereikbaarheid;
  • Het is hip, want in de Randstad vind je de nieuwste mode en trends.

Waarom je misschien toch liever iets verder uit de buurt zou blijven?

  • Er is weinig groen te vinden;
  • Het is er vrijwel altijd druk, dus vrijwel geen kans op rustig wonen.

 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *