Het kiezen van de juiste toilet tegels kan soms een lastige opgave zijn. Ondanks dat het toilet niet altijd een ruimte is waar aan wordt gedacht voor het leuk aankleden, brengen we er toch heel wat uurtjes op. Je bent tenslotte dagelijks op het toilet te vinden. Daarom verdiend het toilet ook wat extra aandacht.

Het toilet is meestal niet een hele grote ruimte, waardoor de juiste toilet tegels kiezen van groot belang is. Er zijn namelijk genoeg handige tips en tricks hoe je een toiletruimte zo efficiënt mogelijk kunt inrichten en waarbij het kiezen van de juiste toilet tegels ook van belang is.

Welke toilet tegels moet ik kiezen?

Tegels kunnen een toiletruimte groter of juist kleiner maken. Het is daarom belangrijk om goed op te letten welk soort tegel je aanschaft en op de richting waarop ze geplaatst worden. Bij een kleine toiletruimte zijn grote badkamertegels een hele goede keus. Door een grotere tegel te kiezen lijkt de toiletruimte een stuk groter. Je hoeft namelijk minder te voegen en er zijn minder lijnen tussen de tegels, waardoor het optisch groter lijkt. Er zijn ook nog andere tips voor het plaatsen van tegels:

– Door het gebruik van glanzende tegels lijkt een ruimte groter. Je ziet namelijk de weerkaatsing in de tegels. Tevens zorgt dit er ook voor dat de ruimte ook drukker lijkt, dus houd daar ook rekening mee;

– Een toiletruimte met licht gekleurde tegels oogt ruimer en frisser;

– Het toilet breder laten lijken? Kies er dan voor om de tegels liggend te plaatsen dat zorgt voor een breder effect;

– Het tegenovergestelde: lengte of de hoogte accentueren? Plaats de tegels dan in de lengte;

– Voor een kleiner toiletruimte is het kiezen voor een sierrand iets minder geschikt. Het verbreekt de hoogte, waardoor de ruimte kleiner lijkt.

Een toiletruimte inrichten

Voor alles geldt eigenlijk dat het belangrijk is om naar de vorm van de ruimte. Vergeet ook niet de deur mee te nemen in het plan van inrichten. Deze moet natuurlijk nog wel goed open en dicht kunnen. Voor het inrichten van de toiletruimte heb je natuurlijk de keus uit verschillende soorten tegels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een marmerlook tegel als vloertegel en rustige witte wandtegel voor de wanden.

Een vuistregel voor het inrichten van een toiletruimte of andere ruimte die je er graag groter uit wilt laten zien is zo weinig mogelijk op de vloer plaatsen. Zo krijgt de ruimte namelijk meer ‘’lucht’’. Kies daarom bijvoorbeeld voor een hangend fontein en een hangend toiletborstel, zodat er niet teveel op de grond staat. Dit geldt ook voor het plaatsen van extra toiletrollen, plaats deze liever niet op de grond. Kijk ook voor een hangend/zwevende toiletpot in plaats van één die op de grond staat.

Probeer echter de decoratie in kleinere ruimtes, als in dit geval een toiletruimte wat te beperken. Teveel decoratie in een kleinere ruimte oogt namelijk al snel druk en erg vol. Dat is nu net niet wat je wilt in het toilet. Ook kan het plaatsen van een spiegel wonderen doen. Door de weerkaatsing van het licht krijg je automatisch een optisch groter effect. In combinatie met het kiezen van de juiste toilet tegels wordt jouw toilet een mooi toilet.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *