Stelt u zich eens voor, van vroeg in het voorjaar tot diep in het najaar uw eigen verse groenten en fruit uit eigen tuin. Een tuinkas maakt dat mogelijk. Maar dat is niet het enige waar een kas voor kan dienen. Lees verder voor de beste inspiratie voor uw tuinkas.

Tuinkamer

Een kas hoeft niet per se te dienen als een plek om groenten en fruit te kweken. Zo kunt u er ook een heuse tuinkamer van maken. Met een tuinset, loungebank of daybed ontstaat een plek om ook met slecht weer te kunnen zitten, dineren of ontspannen. Voor de donkere dagen plaatst u lampionnen of lichtslingers in de kas. Maak het gezellig met een mooi gedekte eettafel of kussens, plaids en accessoires. Zo geniet u tijdens alle seizoenen meer van uw tuin.

Tropisch tintje

Gaat u voor een verwarmde kas? Dan kunt u ook tropische planten in de tuinkas laten overwinteren. Creëer een jungle-sfeer met tropische (kamer)planten, palmen, en vetplanten. Planten in hangpotten, souvenirs van verre reizen en kussens met franjes zijn bijpassende accessoires. Een hangmat of bamboe schommelstoel om in weg te dromen maakt het helemaal af.

Zwembad

Het nadeel van een eigen zwembad in uw tuin is dat het in Nederland vaak te koud is om erin te gaan zwemmen. Als u genoeg ruimte heeft is het mogelijk om een zwembad in een tuinkas te laten plaatsen. Hoe bijzonder zou het zijn om in uw eigen zwembad te zwemmen, terwijl het buiten regent en u de regen op het glazen dak van de kas hoort vallen… Met (tropische) planten rondom het zwembad heeft u meer privacy en ontstaat er een natuurlijke sfeer.

Mini kas

Ook als u geen zeeën aan ruimte heeft in uw tuin kunt u plezier van een eigen kas hebben. Er zijn verschillende mini-kassen en kweekkastjes te krijgen, die zelfs in de kleinste tuin passen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld zaadjes of kruiden kweken, die weinig ruimte nodig hebben. Ook een kleine kas laat zich naar uw smaak inrichten. Kies bijvoorbeeld voor mooie bloempotten, plaats er kleine beeldjes of schelpen bij, of decoreer met stenen die u tijdens het tuinieren bent tegengekomen.

Kortom

Zoals u ziet is er veel mogelijk met een tuinkas. U kunt de kas en de inrichting eenvoudig aanpassen aan uw budget en de ruimte in de tuin. Met een persoonlijke inrichting maakt u het helemaal naar uw smaak en valt er vier seizoenen per jaar van uw tuin te genieten!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *