Het uitzoeken van een goede geluidsinstallatie kan nog een hele klus zijn. Er is onwijs veel aanbod en het is lastig in te schatten welk systeem geschikt is voor jouw situatie. Wil jij het liefst de hele dag naar jouw favoriete muziek luisteren, maar weet je niet zo goed welke geluidsinstallatie daarbij past? We hopen je met dit artikel iets meer wegwijs te maken, zodat jij uiteindelijk een goede installatie voor in huis kunt kopen. 

Boekenplank speaker

Wil je de geluidsinstallatie in een kleine ruimte plaatsen? Dan is de ideale oplossing een boekenplank speaker. Met boekenplank speakers kun je genieten van een gedetailleerd en precies geluid. Het hoeft trouwens niet te betekenen dat je dit audiosysteem echt op een boekenplank moet zetten. Integendeel zelfs, je kunt boekenplank speakers het beste op een speciaal daarvoor gemaakte luidspreker standaard plaatsen. Hierdoor kunnen de speakers hun geluid beter verdelen. 

Soundbar

Een soundbar is ook zeer geschikt om in huis te plaatsen. Je ziet ze daarom ook steeds vaker terugkomen in woonkamers. Het voordeel van een soundbar is dat deze over het algemeen weinig kabels nodig heeft. Ook nemen ze weinig ruimte in beslag. Het is in principe een langwerpige luidspreker met ingebouwde kleine speakers die voorzien zijn van versterkers. Een soundbar kun je bovendien ook aansluiten op jouw televisie, waardoor je het geluid van de tv over de soundbar kunt laten lopen.

Bluetooth speaker

De bluetooth speaker is ideaal voor elk feestje, maar ook als de graag muziek wilt luisteren wanneer je naar het strand gaat bijvoorbeeld. Bluetooth speakers zijn namelijk draadloze speakers en kun je direct koppelen met jouw smartphone bijvoorbeeld. De luidspreker kan muziek afspelen door middel van een bluetooth verbinding. Het zijn kleine krachtpatsers met een ingebouwde accu die je af en toe moet opladen. 

Home cinema

Wil je thuis echt het gevoel van een bioscoop ervaren? Dan is een home cinemaset hetgeen waar je naar op zoek bent. Het geeft namelijk echt een surround effect. Neem bijvoorbeeld de 5.1 home cinemaset. Deze bestaat uit minimaal 5 luidsprekers en een subwoofer. Hierdoor word je dus echt omringd door geluid.   

Multiroomspeakers

Wil je in elke kamer genieten van jouw favoriete muziek? Kies dan voor een multiroomspeaker. Je kunt dan in elke kamer waar je maar wilt een speaker plaatsen. De speakers maken namelijk verbinding met jouw WiFi netwerk en op die manier kunnen ze onafhankelijk van elkaar muziek afspelen. Fijn als je met meerder mensen in een woning woont! De kids kunnen genieten van Snollebollekes, terwijl jij geniet van heerlijke ontspannen jazz muziek.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *