Of je nu naar Groningen wil gaan verhuizen, of een ander plekje in Groningen zoekt, je hebt een makelaar in Groningen nodig om in een mooi nieuw stulpje terecht te komen. Uiteraard moet je allereerst je eigen huis verkopen, of weer in de verhuur zetten. Makelaar Groningen zorgt er voor dat jij in deze bruisende stad kan gaan wonen of blijft wonen. In Groningen wonen biedt vele mogelijkheden, wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn? Lees dan verder.

Waar in Groningen?

Groningen is een grote stad en er zijn vele wijken, maar graag lichten wij als makelaar Groningen er een aantal voor jou uit. We beginnen met een aantal wijken in het centrum, wie kent niet de Hortusbuurt, deze wijk ligt tussen het Nooderplantsoen (welbekend) en de oude binnenstad. Echt een aanrader om hier te (gaan) wonen. Daarnaast lichten wij graag nog het A-kwartier uit, in deze wijk staan vele pakhuizen, maar ook zeker nog schitterende panden om in te wonen.

Wil je liever in oud Groningen wonen? Ga dan voor de Schildersbuurt. Deze wijk heeft schitterende oude herenhuizen en bevindt zich net buiten het centrum. Daarnaast heb je de Hoogte, dit was de eerste wijk die buiten het centrum (de oude stadsgrachten) werd gebouwd.

Liever wat meer in de natuur wonen? Groningen Zuid heeft meer groen en water, zoals het Paterswoldsemeer. Heerlijk in de zomer, maar ook fijn in de winter. In Groningen Zuid heb je onder meer de volgende wijken

  • Helpman en de Wijert: vele type woningen;
  • Hoornse meer en Hoornse park: jonge wijk, vlakbij het Hoornse meer;
  • Coendersborg en klein Martijn: groene, kindvriendelijke is Coendersborg. Klein Martijn heeft veel woningen die qua architectuur bijzonder zijn.

Uiteraard zijn er nog veel meer wijken, maar laat je daarvoor informeren bij jouw makelaar in Groningen.

Makelaar Groningen

Laatste tip over wonen in Groningen

Wie kent er niet de Martinitoren, dé hotspot van Groningen. Maar er zijn meer leuke bezienswaardigheden. Kende jij de Folkingestraat? Deze ooit benoemde ‘Leukste Winkelstraat van Nederland’ is erg gezellig en heeft vele artistieke winkeltjes. Ook heeft Groningen vele rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten bij het Hoge der A. Hier heb je vele oude pakhuizen. Echt een aanrader om eens naartoe te gaan. Last but not least heb je in Groningen stad ook de Hofjes. Deze kleine particuliere woningen boden vroeger gratis onderdak aan diegenen die het minder hadden. Tegenwoordig zijn het dé rustige woningen in de Groninger binnenstad, vaak bepakt met vele bloemen in de nabije omgeving van de Hofjes. Erg mooi om eens doorheen te lopen.

Volgens mij hebben we je nu wel enthousiast genoeg gemaakt om in Groningen te gaan wonen!

 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *