Het milieu is erg belangrijk voor de wereld, vooral dat deze schoon blijft. Biobased verf is een van de producten die meehelpt aan een beter milieu. Het produceren van schadelijke en milieubelastende producten is slecht voor de wereld. Daarom zijn er veel bedrijven die besloten dit minder te gaan doen. Het is beter voor de gezondheid van de mens en de wereld. Biobased verf is ecologische verf, het is gemaakt van natuurlijke producten en is niet schadelijk voor het milieu. Door deze verf zelf te kopen en gebruiken help je mee aan een beter milieu! De verf is in verschillende kleuren verkrijgbaar en er zijn binnen- en buitenverven.

Het product

Biobased verf wordt gemaakt van natuurlijke producten, dus duurzame grondstoffen en plantaardige oliën. Een van de ingrediënten is bijvoorbeeld lijnolie. Biobased verf is hernieuwbaar. Wat betekent dat de verf terug kan groeien in de levensduur waarin het gebruikt wordt. Dit is zeer goed voor het milieu. Hergebruiken en natuurlijke stoffen helpen het milieu schoner te worden. Dit is de reden dat veel producten tegenwoordig biologisch en ecologisch verantwoord zijn. De biobased verf is vrij van giffen en is geurarm. Het geeft dus geen giftige stoffen en geuren af, zoals veel andere producten. Het kan op meerdere ondergronden toegepast worden, het is toepasbaar in meerdere omgevingen. Van de woonkamer, tot de tuin en de kinderkamer. Het komt in meerdere kleuren en varianten en is te koop in een aantal winkels en webshops. 

Binnen- en buitenverf

De ecologische verf komt in meerdere vormen. Er zijn namelijk speciale binnen- en buiten verven. Dit is handig. Van de binnenverven zijn er twee soorten, namelijk aqua grondverf en aqua lak verf. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, ze zijn minder milieubelastend en goed te reinigen. Daarnaast drogen ze ook nog eens snel, wat tijd bespaart. De buitenverf is verkrijgbaar in lijnolie lakverf. Er zitten een aantal voordelen aan deze soort verf. Het is makkelijk te verwerken, heeft een hoog vaste stofgehalte en een goede vloeiing. Verder is de buitenverf natuurlijk bestand tegen verschillende weersinvloeden, zodat het oppervlak langer mooi blijft. Zoals eerder genoemd zijn de biobased verven gifvrij en geurarm, wat ze geschikt maakt voor vele doelen en locaties. Net als dat ze geschikt zijn voor binnen en buiten omgevingen. Vraag bij het kopen van de verschillende biobased verven hulp, wanneer je niet zeker bent wat je moet kiezen. Zo kom je altijd thuis met de juiste verf. 

Omgevingen

Door de eigenschappen van de biobased verf is het geschikt voor veel verschillende omgevingen. Doordat het verkrijgbaar is in buitenverf, kan het in de tuin toegepast worden op bijvoorbeeld de schutting. En doordat het gifvrij en geurarm is, is het uitermate geschikt voor een baby- of kinderkamer. Het is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, dus keuze genoeg. Dit maakt dat het ook prima in de woonkamer, keuken of slaapkamer gebruikt kan worden. Er is geen reden om niet te kiezen voor biobased verf! Aangezien het net zo veelzijdig is als gewone verf, maar nog beter voor het milieu. 

 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *