In vrijwel elke branche is er een bijpassende wagen. Als ondernemer is er dan ook een grote kans dat op een bepaald moment je een of meerdere bedrijfswagen nodig hebt. Of dit nu is voor het vervoer van medewerkers of het verplaatsen van spullen, het is vaak geen makkelijk klus om een bedrijfswagen te regelen. En dit komt mede doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. Waar de een kiest voor een occasion leasen, huurt de ander sporadisch een wagen voor de zaak. Om je een duidelijk beeld te geven van veelgebruikte keuzes van andere ondernemers die een bedrijfswagen nodig hadden, kan je een overzicht van mogelijkheden vinden in deze blog!

Huren

Een bedrijfswagen huren heeft een aantal voordelen. Ten eerste kan je een huurwagen relatief snel tot beschikking hebben. Wanneer je dus onverwachts, of op het laatste moment nog een bedrijfswagen nodig hebt kun je door middel van huren vrij snel aan een bedrijfswagen komen. Een ander voordeel van huren is dat je de keuze hebt tussen diverse wagens en je daardoor voor elk moment een passende wagen kunt vinden. Echter, wanneer je de bedrijfswagen vaker nodig hebt lopen de kosten al gauw op. Dan kan je beter de overweging maken tussen kopen of leasen.

Kopen

Ben je bereid een grote investering te doen in je bedrijf, dan kan je een bedrijfswagen kopen. Er zijn diverse soorten wagens op de markt, voor een kleiner budget kan je tevens overwegen om een tweedehands wagen aan te schaffen. De aanschaf van een bedrijfswagen kan wel een risico omdat je in een keer een hoop geld uitgeeft terwijl je geen zekerheid hebt dat je bedrijf blijft groeien.

Leasen

Tot slot is een bedrijfswagen leasen ook een zeer populaire mogelijkheid. In dit geval hoef je namelijk niet eenmalig een grote uitgave te doen, maar draag je maandelijks bij aan het gebruik van de bedrijfswagen. In die prijs zitten veel kosten al, zoals verzekeringen en kosten voor onderhoud. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je in de meeste gevallen een contract ondertekend waarbij je de looptijd ervan niet zomaar kunt ontbinden. 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *