Ga je binnenkort op vakantie? Deze tips helpen je om te voorkomen dat er wordt ingebroken.

Geen waardevolle spullen in het zicht

Het is zeer af te raden om laptops, tablets en andere waardevolle spullen op zichtbare plekken zoals de bank te laten liggen. Inbrekers zien dit ook.

Breng de buren op de hoogte

Vertel je buren dat je op vakantie bent. De buren kunnen je huis een beetje in de gaten houden en bij verdachte zaken meteen de politie bellen.

Post opruimen

Je kunt aan iemand vragen om de kranten door de brievenbus te duwen, want inbrekers letten erop als deze te lang aan je brievenbus hangen. Als de post op de grond vanuit buiten goed zichtbaar is dan is het aan te raden dit door iemand weg te laten houden.

Goede sloten

Zorg ervoor dat alle buitendeuren beschikken over goed hang- en sluitwerk. Kies voor voordeuren SKG goedgekeurde cilinders. Voorkeur gaat uit naar sloten met SKG 2 of SKG 3 sterren. SKG 2 cilinders bieden erg goede bescherming, maar bieden geen bescherming tegen kerntrekken. SKG 3 cilinders bieden de beste bescherming en beschermen tegen kerntrekken van cilinders.

Creëer geen klimmogelijkheden

Zorg ervoor dat containers, ladders en tuinmeubilair niet in de buurt van een balkon of raam staan. Door dit wel te doen maak je het inbrekers erg makkelijk om binnen te komen.

Verlichting

Er bestaat verlichting met een tijdschakelaar. Als je lampen op onregelmatige tijden aan en uit laat gaan dan lijkt het dat je thuis bent.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *