Een goedkopere levensstijl is voor veel mensen een droom. Het is namelijk verleidelijk om direct jouw geld uit te geven wanneer jij dit ontvangen hebt. De dag dat jij jouw salaris krijgt wordt niet voor niets ‘payday’ genoemd. Maar is dit altijd wel nodig? Denk eens goed na hoe lang je daarvoor hebt moeten werken voordat je iets koopt. Hierdoor zal je in gaan zien dat het niet altijd nodig is. We geven je nog 4 tips voor een goedkopere levensstijl.

Tip 1. Bespaar op energie 

Heb jij al wel eens uitgezocht of jouw energie aanbieder de goedkoopste is? Verdiep je daar eens in en wie weet kun jij veel geld besparen per maand. Daarnaast is het verstandig om jouw gewoontes aan te passen. Je komt binnen en zet de lamp en televisie aan. Maar heb je wel een lamp nodig op deze zonnige dag? En ga je wel echt televisie kijken of ben je toch voornamelijk op jouw telefoon bezig? Zorg dat het een gewoonte wordt om zuinig met jouw energie om te gaan. Zo creëer je eenvoudig een goedkopere levensstijl.

Tip 2. Rijd goedkoper 

Na een huis is een auto vaak het duurste bezit. Heb jij een dure auto? En heb je er ook wel eens opgelet hoeveel jouw auto verbruikt? Vaak kun je dit zien op jouw dashboard. Rijd je minder zuinig dan 1 op 15? Probeer dan te hard te rijden en schakel op tijd. kun je eens uitzoeken of jouw autoverkering wel de goedkoopste is. Ben je voor de makkelijkste verzekering gegaan of écht de goedkoopste? Het is nooit te laat om te switchen, met als doel een goedkopere levensstijl.

Tip 3. Verkoop overbodige spullen 

Een eenvoudige tip voor een goedkopere levensstijl is het verkopen van overbodige spullen. Vaak koop jij iets, waar jij na een tijdje ook weer op uitgekeken bent. Verkoop deze spullen dan gemakkelijk op Marktplaats of aan kennissen. Zo houd jij meer geld over en maak je anderen ook nog eens blij.

Tip 4. Schakel studenten in voor een goedkopere levensstijl 

Een tip die je niet vaak zult lezen is studenten inschakelen voor allerlei verschillende klussen. Waarschijnlijk wordt jouw tuin onderhouden door een professionele tuinman en komt er wel eens iemand schoonmaken. Laat deze klusjes eenvoudig uitbesteden aan studenten. Ook zou jij kunnen besparen op een dure bijlesleraar of verhuisservice. Je krijgt hardwerkende studenten voor een kleinere prijs!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *